• 17
    yaşı 30'un üzerinde olanlar için kabul etmek gerekir mi futboldan ziyade siyasi düşünceler sebebiyledir. terim'in yıllarca siyasi duruşu ve birlikte oldugu insanlar sebebiyle biraz da herkesi irrite edebilecek hafif egolu tavırları sebebiyle sevmeyeni vardır.
    cok genc olan kardeslerim ise geçmişi bilmediğinden son birkac sezon ile terim'i degerlendirdiginden futbol amaçlı sevmiyor veya başarısız buluyor olabilir. bunda da haksız sayılmazlar zira bu gördükleri terim, terim degil.
    bizim 96-2000 arasi gördüğümüz terim o döneme göre son derece modern bir felsefe ve rakibi boğan bir oyun anlayışı ile takım yönetiyordu. şimdiki gibi degildi.
    gençlere terim'i anlatanlar hep taktik bilmez sadece motivasyonla is yapan bir adam olarak anlattılar. evet terim'in motivasyon yönü çok kuvvetlidir ama uefa belgeselinde de gördüğümüz üzere terim rakibini analiz ederdi, terim takımına taktik olarak da birkaç taktik verirdi. hagi ile bir plani vardi, hagi yoksa da plani vardi. beğenmiyorsa maçın herhangi bir dakikasında adam da değiştirirdi. hatta maçı çevirebilmek için hangi mac olduğunu önemsemeden hagi'yi begenmiyorsa oyundan alırdı. terim 16 yaşındaki emre b.'ye, alt liglerden beri tanıdığı ümit davala'ya forma verirdi.
    formayı adaletli dağıtırdı. evet biraz egosunun okşanmasını da istiyordu muhtemelen ki eski öğrencileri de röportajlarında bazen bunu ifade ediyorlar.
    yani şimdiki cok genc neslin tanıdığı terim ile bizim gencligimizde tanıdığımız terim baska.
    cok genc kardeslerim haric diger insanlarin da terim'i sevmemesini hatta nefret etmesini futbol takimi bazinda degerlendirirsek hicbir zaman anlamadim anlamayacagim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın