• 94
    değinmek istediğim bir konu. aslinda tam da bugunun konusu.

    2006 yilinda adnan polat saatini gosterip haftaya 20.45'te sampiyonuz dediginde fenerbahce tarihinin en dominant kadrosuna sahipti. son maca gelinmisti. fenerbahce sadece 3 hafta once bizi oyle boyle degil, evire cevire 4 0 parcalamisti. ertesi gun ne gazete okumustum, ne tv izlemistim hatirliyorum. takim resmen dibi gormustu. ama bu maglubiyetten sadece 15 gun sonra adnan polat cikip haftaya 20.45te sampiyonuz dediginde herkes inanmisti.

    hayatimda bu kadar edilgen bir durumda bu kadar inanmis bir topluluk daha gormemistim. fenerbahce kazandigi anda bizim ne yaptigimizin hic bir onemi yoktu ve fenerbahce alexiyle appiahiyla anelkasiyla hayvanlar gibi iyiydi. hatirliyorum mekanlar tiklim tiklim doluydu, herkes fenerbahcenin sampiyonluguna gore hazirliklarini yapmisti. ama biz galatasaraylilar olarak formamizi/sari kirmizi tshirtlerimizi giyip sampiyonluk macina ayni kafelerin yan salonlarinda yer ayirtmistik bile. macimizi lig tvnin sampiyon olamayan takima ayrilan 2. kanali veriyordu ama bizim icin cok da onemli degildi, cunku biz saatlerimizi 20.45'e kurmustuk 1 hafta onceden.

    o gece biz sampiyon olduk. fenerbahcenin sonraki 6 sene boyunca devam edecek olan travmatik donemi baslamisti. bizim ise inanilmaz bir aura ile gelen basarimiz uzerine yine benzer mistik anlatimlar katarak devam edecekti. sonraki 2 sampiyonlugumuzda da benzer epik hikayeler gelismisti. hatta benzer hikayeleri daha 2 yil oncesine kadar devam ettirmeyi basarmistik.

    fatih terim "8 de kapanir 18 de" dediginde yine bu cumle etrafina kenetlenmistik. ne gunlerdi, final macimiz olan 19 mayıs 2019 galatasaray başakşehir maçında sampiyonluk yolundaki esas rakibimize geriye dustugumuz macta attigimiz 2 gol ofsayt nedeniyle iptal edilmesine ragmen 2 tane daha atip sampiyonlugu almistik. haa unutmadan o mactan once de tum takim ve tribunler inanmisti. herkes galibiyetten emindi.

    sonra ne oldu bilmiyorum. bugune geldigimizde haftalardir herkes besiktasin 1 mac kaybetmesi ve bizim onlari yenmemiz uzerine hesap yapiyordu. ama nedense 1 mayis 2021 besiktas hatayspor macini besiktas kazaninca herkes besiktasin kupasini nerede kaldirmasi gerektigini konusmaya basladi. besiktas acaba 2 mayis aksaminda galatasaray ve fenerbahcenin puan kaybetmesiyle mi sampiyon olurdu yoksa haftaya ali sami yende galatasarayi yenince mi? evet heryerde konusulan bu. halbuki paragrafin basinda bahsettigim senaryoda degisen hicbir sey yok. besiktasin hala 1 mac daha kaybetmesi ve bize yenilmesi yeterli bizim sampiyonlugumuz icin. peki neden herkes enseyi karartti bir gecede? hatayi yenene sampiyonluk kupasi mi veriyorlar haberimiz olmadan?

    eski galatasaray olsa, bugunden besiktasa haftaya 3 atmanin hayalini kurardi. besiktasa haftaya da hic yemeden 3 gol de atardi emin olun. sonra kalan 2 haftada besiktasin o stresle mucadele edemeyip 1 maglubiyet daha yasamasini beklerdi.

    peki suclu kim? sampiyon yapamayacagina inanan galatasaray taraftari mi, sampiyon olamaycagina inanan galatasaray takimi mi?

    20.45'i yasamis, kadikoyde 50bin kisinin icinden kupayla cikmis galatasaray neden besiktasi evinde 3-0 yenemiyor? bu kadar mi imkansiz?

    sadece 3 saat sonra galatasarayin hala sampiyonu belli olmayan bir ligde, hala sampiyonluk ihtimali olan bir ligde cok kritik bir maci var. ve 2 mayis 2021 genclerbirligi galatasaray maci basligina girilen entry sayisi sadece 15. normal sartlarda gece 00.05'te girilmis olan entry sayisiyla ayni. basligin ilk etnrysinde sezonun en onemli maci bkz'si verilmemis bile. yenilgiyi herkes kabullenmis helal olsun ne diyelim...

    bugunun konusu belli.

    herkesin galatasarayin kim oldugunu hatirlamasi gerekiyor.

    en basta da bizim...
App Store'dan indirin Google Play'den alın