• 14449
    son zamanlarda sozlukte iyice aliskanlik haline gelen bir noktaya deginmek istiyorum.

    neden bilmiyorum ama icgorumuz giderek bozulmaya basladi ve sozluk inceden gerceklerden kopmaya basladi. son zamanlarda ne zaman besiktas veya fenerbahce kazansa o macin normal olduguna sozlugu kimse inandiramiyor. her rakip takim galibiyetinde bir saibe araniyor, anadolu kuluplerinin niyeyse besiktasa veya fenere surekli yattigi imalari yapiliyor.

    simdi ben bakiyorum, besiktas 80 civari bir puan almis, muhtelen 90 civarina ulasip sampiyon olacak. bu sene ne zaman macini izlesem haldir haldir istahla hucum yapan, hic yana geriye gevelemeden direkt hucumu dusunen bir atak yapisina burunen bir takim olusturmuslar. derbilerde iyi oyunlar ve iyi skorlar almislar. altinda ister sans var deyin, ister sergenin saha kenarindaki aglakligi deyin, ister cok iyi organize olmuslar deyin isterseniz de hakemler ve federasyon kolluyor deyin. acikcasi belli bir seviyenin uzerinde top oynamasalar isterse her mac lehlerine 2 tane penalti uydurulsun o takim yine potada olamazdi. adamlar bu sene hak ettiler. bunu kabullenmemiz lazim. haa sonra biz niye kirilma anlarinda hep kirildik, biz niye subat ayinda oturtmayi basardigimiz futbolu sonrasinda bir tik bile ileri goturemeyip her mac daha geriye gittik bunlari konusup cevaplarini buluruz. ama oncelikle yenilgiyi agirbasli bir sekilde kabullenip rakibi takdir etmemiz gerekir. biz rakibi kucumsedikce, kendimize hayali dusmanlar ve kendimizi kandiracak bahaneler buldukca seneye de ayni yerimizde sayariz.

    biz bu sene niye sampiyon olamadik? bu sorunun cevabina hakemler, federasyon ve besiktasin sansi dersek seneye de ayni sekilde besiktasin sampiyonlugunu burdan izleriz ayni cumleleri kurmaya devam ederiz. oysaki biz besiktas dikine oynadi, diri oynadi, rakibi bogdu diyebilmeliyiz. biz "pas oyununun bokunu cikardik, sut cekmeyi unuttuk, dogru ilk 11i bir turlu oturtamadik, transferlerde hata yaptik, bazi mevkilerde şişme olurken bazi mevkiler bombos kaldi" diyebilmeliyiz.

    ozelestirimizi gercekci olarak yapmazsak seneye ayni senaryoyu izleriz. gozlerimizi acalim, burasi antu degil. artik hayal dunyasindan cikalim ve gercekten ne yaparsak galatasarayi seneye sampiyon yapariz ona kafa yoralim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın