• 3585
    belki de türk futbol tarihinin en şaibeli sezonunda türk futbol tarihinin en büyük futbol yanılsamasını yaşatmış takım.

    tabii ki iyiler, çok dinamikler, galatasaray'dan da fenerbahçe'den de çok daha fazla ve çok daha doğru koşuyorlar. hocaları sergen yalçın ne kadar antipatikleşmiş olsa da türk futbolunun sahada ve saha dışında nasıl oynanacağını çok iyi bilen, şanslı ve zeki bir adam. peki tüm bunlar şampiyonluk için yeterli mi? yeterli değil. çünkü şuanda şampiyon olan beşiktaş futbol takımı süper lig 2020-2021 sezonu boyunca (aslında 2019-2020 pandemi dönüşü başlamıştı) saha içinde çok ciddi ve net bir şekilde kollandı. futbolun f'sini oynamadığı maçlarda beşiktaş'a ekstra puanlar kazandırıldı, bununla beraber özgüven kazandılar. kendilerinin bile inanmayacağı seriler yaptılar. bu serilerin sonucunda da belli maçlarda iyi oynadıklarını kabul etmek lazım. beşiktaş takımı zaten bu bir zahmet iyi oynasın.

    peki bizim hiç mi iyi oynadığımız maç olmadı bu sene? genel anlamda kötüyüz ama rakibimiz iyi olmadığı maçların hepsinden kollanma, çifte standart ve şans ile ekstra puanlar alıp havaya girerken biz çok ciddi hakem hataları, aleyhimize durdurma psikolojisi ve futbol şanssızlıkları yaşadık.

    varmak istediğim sonuç; 1 mayıs 2021 beşiktaş hatayspor maçı dahil beşiktaş maçlarına bakarak, galatasaray'ı olduğundan çok daha kötü ve beşiktaş'ı olduğundan çok daha iyi görmek bir yanılsamadır.

    beşiktaş bu noktaya bileğinin hakkıyla gelseydi coşkuyla tebrik ederdim ancak maalesef öyle değil. bir sonraki hafta oynanan maç temiz olunca eskiyi hemen unutuyoruz. bu sezon yaşanan her şeyi unutup beşiktaş'ı uzay takımı ilan etmek çok yanlış.

    büyük ihtimalle haftaya sahamızda tur atacaklar. centilmen bir takım olarak, hocamızdan futbolcularımıza kadar hepsinin beşiktaş'ı alkışlayacağını, tebrik edeceğini düşünüyorum ancak kendi adıma ve galatasaray taraftarı bazında tebrik edilecek hiçbir şeylerinin olmadığına inanıyorum. sonun böyle olması bizim için üzücü olacakken beşiktaş'ın yakın bir dönemde bu sezonun karmasını yaşayacağı umuduyla yazıyı bitiriyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın