resim
DeAndre Roselle Yedlin
Takım:Cincinnati
Mevki:Sağ Bek
Yaş:30
Boy:1.73
Uyruk:ABD
  • 490
    aralık sonunda, omar'ın talihsiz sakatlığı sonucu apar topar, biraz da telaş transferi şeklinde kendisi transfer edildi. tabii ffp kıskacındaki kulüpler için, sezon sonu boşa çıkacak bir oyuncuyu, kulübünü de ikna edip altı ay önceden bedelsiz transfer edebilmek bir fırsat gibi görülebilir, lakin uluslararası bir oyuncu olsa da, bizim için ideal bir bek oyuncusu mu dersek, bence cevap net olarak hayır olur.

    yedlin, belli oranda atletik özellikleri olan, git gel yapabilen bir oyuncu olsa da, oyun görüşü, top tekniği ve pozisyon bilgisi oldukça zayıf bir isim. bindiren, hücuma çıkışları olan fakat bunları sonlandıramayan, bal yapmayan bir arı görüntüsünde. geri de ise, belli bir alanı kontrol edemeyen, konsantrasyonu iyi olmayan, markaj konularında da sıkıntılı bir oyuncu. hücuma çıkarken gösterdiği eforu arkada göstermeyen, savunmayı sevmeyen bir karakter. atikliğinin verdiği avantajla ters kademedeki müdahaleleri kimi zaman göz boyuyor. omar gibi dengeli bir bek oyuncusundan sonra, böylesi savruk bir oyuncu profili pek uygun değil. pek çok kez, sabri sarıoğlu izliyor hissine kapılıyorum, ki sabri'nin sürpriz iyi ortaları hatta şutları bile olabiliyordu. ancak oyun bilgisi, denge problemi benzer düzeyde. hatta sabri, hücumda daha efektif bir oyuncuydu bile diyebilirim.

    genelde, kiralık oyuncu konusuna negatif yaklaşırım. tabii içinde bulunduğumuz ffp şartları bir yerden sonra buna zorluyor. fakat lig devam ederken, beklenmeyen ani sakatlıklar da bu tip hamleler kısa vadede günü kurtarmak adına oldukça yerinde tercihlerdir. aralık ayında, beklentilerimize uymayan bir oyuncuyu 3 yıl için kulübe bağlamaktansa, günün şartlarına uygun, kısa dönem kiralık bir bek oyuncusu pekala bulunabilirdi. aralık-haziran arasını kiralık bir oyuncu ile ikame edip, yaz transfer döneminde daha geniş bir transfer havuzundan takip edilen, onay verilen başka tiplemede bir oyuncu transfer etmek en makul seçenek olurdu. oyuncu özelinden ziyade, transferdeki planlama açısından söylüyorum; net olarak kötü bir tercih yapıldı. umarım sezon sonu makul şartlarda yollarımızı ayırabiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın