resim
Henry Chukwuemeka Onyekuru
Takım:Al-Fayha
Mevki:Sol Kanat
Yaş:27
Boy:1.75
Uyruk:Nijerya
  • 3768
    2019-2021 sezonunda, 13 milyon euro'ya monaco'ya transfer olmuş, pozisyonun akışına göre içe veyahut dışa doğru adam eksiltebilen bir kaç yıl sonra yüksek bonservisle satılması muhtemel kanat oyuncusu.

    bana göre galatasaray'a (bkz: franck ribery) sonra gelmiş en iyi kanat oyuncusudur.

    onyekuru'yu (bkz: garry mendes rodrigues) tarzı ezbere sağ çek vur oyuncularından ayıran en önemli özelliği aklını kullanarak ve pozisyon akışına göre oynamasıdır. futbol aklı, golü koklaması, karar mekanizması ve bitiriciliği öve öve bitirilemeyen (bkz: armindo tue na bangna bruma) kat kat iyidir.

    onyekuru saf kan kanat, çizgi oyuncusundan çok inside forvet pozisyonuna daha uygun bir futbolcu. kendisi kapalı savunmalara karşı pozisyona üretemiyor diye eleştiriliyor fakat zaten bu sene galatasaray'ın takım olarak en temel sorunu kapanan takımlara karşı pozisyon üretmekte zorlanması. bunun başlıca neden orta sahada kaliteli ayakların eksikliği. ne yazık ki taylan haricinde savunma arkasına top atacak oyuncumuz yok. ki taylan'ın savunma arkasına etkili top atabilecek yerlerde buluşması için galatasaray takımının karşı sahaya tamamen yerleşmiş olması lazım. ki bu adam (bkz: 29 ocak 2021 gaziantep fk galatasaray maçı) antep'e 2 gol birden atarak gol kilidini açıp 3 puanla dönülmesini sağladı.

    kendisine 4.5 milyon vermek kumar veya ölü yatırım olsa, onyekuru'yu daha önce hiç izlememiş olsak ben de tanımadığımız bir isme 4.5 milyon euro verilmesin derdim. fakat bu çocuk kendini daha 21 yaşında kanıtlamış. hem de 2018-2019 sezonunda 14 gol 5 asistlik katkı vererek. şampiyonlukta büyük pay sahibi 2-3 isimden birisi.

    üstelik onyekuru galatasaray'a karşı aidiyet hisseden, galatasaray'a gelmek için kadro dışı kalmış bir oyuncu. avrupa'da başka bir takımda oynuyor olsa eminim kendisi için millet ne futbolcular buluyor, biz niye bulup getiremiyoruz derdik. sözlükte kendisinin transfer edilmemesi gerektiğini söyleyenleri hayretler içerisinde izliyorum.

    onyekuru, halil, kerem üçlüsünü izlemek küçük bir liverpool izlenimi de verebilirdi, bana göre muhteşem de olurdu.

    daha bu isimlerin arasına mostafa mohammed girecek. gelecek sezon takımın başında kim olursa olsun bu dört futbolcunun aynı anda sahada olmasını sağlayacak yeni bir format bulması şart oldu.

    transfer sezonunun ilk günü halil dervişoğlu, mostafa mohammed'le beraber transfer edilmesi gereken yetenekli kanat forvet.
App Store'dan indirin Google Play'den alın