• 713
    tarihin en şaibeli sezonu. dünyada bundan daha şaibeli bir sezon varsa güney amerika’da yaşanmış olabilir.

    elbet bir gün gerçeklerin patlayacağına inandığım bir şike sezonu olmasıyla birlikte bizim için çok kötü ihtimallere gebe olan sezondur.

    fenerbahçe’nin ali koç-emre belözoğlu-mhy-irfancan dörtlüsüyle şampiyon olması mı yoksa beşiktaş’ın bizim sahamızda şampiyonluğunu ilan etme ihtimali mi daha kötü olur karar veremiyorum. ayrıca beşiktaş maçına 6 puan ile girersek alacakları beraberlik onları şampiyon yapmasa bile bizim şampiyonluk şansımızı matematiksel olarak bitirecektir ki bu da bizim için kötü bir psikoloji gerçekten. ha beşiktaş buralara bileğinin hakkıyla gelmiş olsa kötü psikoloji demekten ziyade helal olsun der tebrik ederdim ama maalesef böyle değil.

    bütün maçlarımızı kazanırsak rakiplere bakmaksızın şampiyon olacağımıza da inanıyorum. fazla iyimser olan bu görüşümden sonraki en iyi senaryo da beşiktaş’ın bizim sahamızdaki maçının başrol olmayacağı bir şampiyonluk kazanması. bunun olması için beşiktaş sami yen’e gelmeden önce bizim şampiyonluk şansımızın matematiksel olarak bitmesi gerekir ki şu durumda hiçbir galatasaray taraftarı bunu istemez. yani tek çıkış galibiyet o maçta. kısacası bizim için iyi olan ihtimaller hep en zoru.

    şu sezonun bir an önce bitmesini, ilahi adaletin bir an önce tecelli etmesini, türk futbolunun bu lağım çukurundan bir an önce çıkmasını diliyorum. ülkenin çok daha önemli sorunları var ama böyle bir sezon daha kaldırabileceğimizi düşünmüyorum. “görünmez el” bir şekilde müdahale edip dengeyi sağlamalı, bazı figürler hak ettikleri cezaları ve yaptırımları almalı, soru işaretleri, şüpheler azalmalı, sakinlik gelmeli futbola.
App Store'dan indirin Google Play'den alın