• 34
    (bkz: 24 nisan 2021 antalyaspor galatasaray maçı)

    https://twitter.com/.../1386047219590180864

    --- alıntı ---

    imparator fatih terim: “burada anahtar şey goldür. 6-3-1 dizilen bir takımı açmak, ersun hoca bunu iyi yapıyor. takıma iyi ezberletmiş. çok fazla denedik, boffin’i geçemedik. golü geç bulduk.”

    --- alıntı ---

    bugün antalyaspor'un bize karşı oynadığı diziliş. bu dizilişe karşı yapılması gerekenler ise;

    1- en başta becerebiliyorsan bu otobüse rağmen half-space'lere inebilmek, top dolaşım hızını arttırarak akan oyunda pozisyonlara girmek,
    2- arkada beki unutturarak o beke uzun top atıp pozisyonlara girmek,
    3- uzaktan şut çekmek,
    4- duran topları etkili kullanmak,

    bugün bunların hepsini muntazam bir şekilde yaptık ve 11'e 11 oynanan ilk 60 dakikada da oldukça üretkendik. bu üretkenliğimizde antalyaspor'un eksikleri de etkiliydi ama ne olursa olsun dersimize iyi çalışmış olduğumuz çok açık.

    fatih hoca'nın 6-3-1'e karşı böyle iyi bir sınav vermesi çok hoşuma gitti, ligde gelecekte 6-3-1'in daha kullanılacağını düşünecek olursak hocanın bu konuda iyi sınav vermesi gelecek adına da iyi bir referans noktasıdır diye düşünüyorum.

    bu arada hoca kendisi de 6-3-1'i kullanmış bir teknik adam. 17 haziran 2016 ispanya türkiye maçı'nda milli takımımız 6-3-1'i denemişti, her ne kadar sonuç kötü olsa da 6-3-1'i uygulayış şeklimiz bence kötü değildi (o gün o 3-0'lık skor kadro kalitesi ve prim kavgalarının etkisiyle ortaya çıkmıştı). bu sebepten dolayı da bugün 6-3-1'e karşı oynadığımız oyuna şaşırmadım. sınav hocanın bildiği konudan geldi*.
App Store'dan indirin Google Play'den alın