• 65
    bu konuda uli hoeness, rummenigge, franz beckenbauer örnekleri veren orhan uluca'ya cevabım "bayern münih gibi olman için önce almanya'da olman lazım" olurdu. porto gibi oyuncu yetiştirip, başarı kazanıp, 60m eurodan oyuncu satmak için önce portekiz'de olman gerektiği gibi. keşke batının bu güzel uygulamaları bu orta doğu coğrafyasında da tutsa ama yapacak bir şey yok. ha hoca bayern münih efsanesi olsa almanya'da olsa, ismi de fritz theodor olsa, onu yine başkan yapmazlardı. çünkü geçen isimlerin hepsi futbolu bıraktıktan sonra veya aktif görevde değilken senelerce gidiyor en uygun branştan, en köklü akademilerden eğitimini alıyor bu işin, bodrum'a çekilip mangal yakmıyor.

    dahası hoca zaten şu an galatasaray'da başkandan daha az etkili değil. ha evet gidip irfan can'a 15m euro basamıyor, son imza onda değil haklısınız ama kadro planlaması olsun, vizyonu olsun bunları ortaya koymasında bir engel yok ve durum ortada. sırf bağlantıları için başkan olsun isteniyorsa da derim ki hoca teknik direktör olsa da, başkan olsa da, hiç alakası olmasa da, futboldan tamamen elini ayağını çekse de galatasaray için bağlantıları kullanmak, galatasaray'ın hayrına olacak işlerde elini taşın altına sokmak boynunun borcudur, başkan olmasına gerek yok.

    bunlardan da ötesi türkiye'deki mevcut sistemde başarılı olma ihtimali olduğunu zaten görmediğim gibi velev ki adayım dedi galatasaray'ın mevcut seçim sisteminde hocanın seçilebilmesinin %10 ihtimali var mı emin değilim. 18 yaşında herhangi bir lise mezunundan daha çok oy alabilir mi bu düzende bilmiyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın