• 25
    sabırsızların ayıklanması açısından geçtiğimiz 4-5 gündeki ve özellikle bu geceki düşüşün gayet sağlıklı bir ortam yarattığı temaya konu olan kulüptür. niye? önüne gelen trend olmuş hot, dent, one gibi overvalued koinlere girerek çok kısa sürelerde 2-3x ve hatta biraz erken davrandılarsa 10x yaptı. bunun hep böyle gitmeyeceği açıktı ve boğa sezonunun ortasında büyük sayılabilecek bir düzeltme ile btc'yi sert bir şekilde düşürdüler. tabi bunun majör sebebi joe biden'ın dünkü vergi açıklamalarıydı ama işin biraz da bahanesi o. öyle ya da böyle ama bugün, ama yarın ayıklamalar yapılacaktı.

    bu kripto borsalarına olan ilgiyi bir miktar azaltacaktır. akıllı olanlar sabırla bekleyecektir. panik olanlar veya kendisi için birincil öncelik olan parayı bu işe yatıranlar zarar ile parasını çekmek zorunda kalacaktır. tabi bu süreçte balinaların sürekli alttan topladıklarını söylemek lazım. özellikle hacmi geçtiğimiz haftalara göre ciddi derecede düşmüş olan koinlerde bunu söylemek gayet mümkün. çünkü dün geceki düşüş ile birçok koin mart ayı başındaki seviyesine gerilemiş durumda ve nakdi olanlar için fantastik bir fırsat mevcut. mega boğa henüz gelmedi ve gerçekten bazı koinler halen x10-15 potansiyelinde.

    son sözlerimi de borsa hareketlerini sürekli 2 taraflı olarak yorumlayan, bunlara bel bağlayan, zırt pırt orası destek, burası direnç diye gezinen, 'koin' denilen unsurun aslında bir şirketin ürünü/hizmeti olduğundan sanıyorum habersiz olan kişilere. bakıyorsunuz bu kişiler ufacık bir aralığa 4 tane destek, 5 tane direnç çizmiş. zaten onların birinden döneceği neredeyse garanti çünkü aralık çok dar. ayrıca destek-direnç dediğin şeyler insanların birer ilüzyonu. istatistik biliminde karşılığı olmayan bir unsur. 0,50-1-1,5 vb. gibi sayılar insanlarda birer psikolojik eşiktir fakat şu anda fiyatı 1,34 dolar olan bir koinin 1,43'te direnç vardır demek kendini kurtarmaktan başka bir şey değildir. nitekim piyasa destek ve direnç demeden ortadan bir noktadan dönen koinlerle dolu. bununla ilgili 100'lerce örnek gösterebilirim. bir de işin şu boyutu var. destekten dönmedi mi olsun fibonacci 0.618'i hedef gösteririz. o da mı olmadı. o zaman fibonacci 0.738 hedefimiz olur. o da mı kaçtı. bize farketmez bizde bahane çok. bolinger bandının alt sınırını hedef gösteririz. o bile mi olmadı. bahane hazır: ma (25)'i takip ediyor. hiçbiri mi olmadı. burası borsa kardeşim hiçbir zaman her şeyi tam olarak bilemezsiniz diyerek işin içinden çıkın. örnekler uzatılabilir. ben neler neler gördüm. işin kötüsü bu insanlar kendilerini takip eden 10 binleri etkiledikleri gibi kendilerini de kandırıyorlar. kısacası destek-direnç ilüzyonuna kapılmayın. bakacağınız bir parametre olsun istiyorsanız trend önceliğiniz olsun çünkü onun istatistikte bir karşılığı vardır ve gözünüz üstünde olabilir. onu da milletin yaptığı gibi fitillerin ucuna dokunduracak şekilde inanılmaz nizami şekilde çizmenize gerek yok. genel olarak trendin ne yönde olduğuna bakmak ve ona göre hareket etmek yeterlidir. piyasadakilere bakın: "trend çizgisini kırdı artık yönü aşağı olacak" derler. olmadığı zaman "re-test yapıyor. bakalım tekrar trend çizgisine oturacak mı?" diye eklerler. gördüğünüz gibi çift taraflı çalışıyorlar ve bahaneler gırla. fakat benim asıl tavsiyem projelere uzun dönemli yatırım yapmaktır. durum böyle olunca %30 dahi düşse "ben bunun yıl sonunda hangi seviyelere gelebileceğini kestirebiliyorum. bu yüzden kafam rahat diyebilin." ancak bunun için gerçekten ilgili şirketleri çok iyi araştırmak ve %99 emin olmak gerekiyor. açıkta kalan %1 ise sizin riskinizdir. risk olmadan kazanç olmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın