resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 19771
    veteran sol kanat oyuncumuz, ikinci yaptanımız. onyekuru gelip de kendisini sol kanattan aldığımızdan beri oyunumuz tepetaklak aşağıya gitmiştir. sağ tarafta oynarken solda verdiği katkıyı veremiyor zira sahayı geniş açıdan göremiyor. arda’yı önce atletico madrid’e sonra da barcelona’ya götüren şey ne hızı ne çabukluğu ne de yüksek fizik gücüydü. onu oralara götüren şey çok yüksek oyun görüşü ve zekasıdır. bunu da sol kanatta oynarken aslında klasik bir sol açık gibi değil, sırtını çizgiye dayayıp oyunu kurarak kullanır.

    peki teknik ekibimiz ne yaptı? arda’yı en verimli olduğu yerden alıp sağa attı. zaten zeka seviyesi yerlerde olan takım, kendisinin sağ kanattaki kötü oyunu ve yedeğe çekilmesiyle iyice gerizekalı bir takım oldu. ve ilginçtir fatih terim, tüm bunları görüp de onyekuru’yu sağ kanata atıp arda’yı yerinden oynatmayayım demedi. sanıyorum onyekuru sol açıkta oynamadığı zaman trip yapıyor yoksa ben başka bir açıklama getiremiyorum bu duruma. 21 nisan 2021 galatasaray trabzonspor maçı’nın son 15 dakikasında bile oraya maç başından beri olmayan hareketliliği getirdi, abdullah avcı’nın berat’ı oraya kaydırmasına, üstüne bir de kamil ahmet çörekçi’yi oyuna atıp saracchi’yi kontrol etmek istemesine sebep oldu zira arda o kısacık bölüm içinde 3-4 defa hem saracchi’yi hem ömer bayram’ı pozisyona soktu.

    ben kendisini zaten gelmeden önce çok istiyordum, başakşehir’e gitmeden evvel de çok istiyordum. dışarıda her ne yaparsa yapsın, bu çocuğun galatasaray’a bir yanlışı olmadı dedim çünkü. geldiğinden beri de yönetimin yapamadığını yapıp galatasaray’ı savunuyor. hem saha içinde hem ankaragücü maçı sonrası gibi saha dışında. ayrıca kapanıp da açamadığımız rakiplere karşı kendisinin oyunu çözmesine ihtiyacımız vardı. bu kendisinden razıyım, elinden geleni yaptı. 1 sene daha kalması gerektiğine inanıyorum zira takımda öyle adamlar var ki, o arkadaşların 10 maç yapamayacağı şeyi kendisi 10 dk oynayıp yapar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın