resim
Aleksander Čeferin
Görev:Başkan
Takım:UEFA
Yaş:56
Uyruk:Slovenya
  • 34
    "uefa organizasyonlarının galatasaray, atalanta, celtic, rangers ve dinamo zagreb'e ihtiyacı var. herkesin bir şansa sahip olduğu bilinmesi gerekiyor. hayalleri canlı tutmamız gerekiyor." sözlerinin sahibi olan uefa başkanı.

    galatasaray'ın son yıllarda almış olduğu kötü avrupa sonuçları nedeniyle ağzından köpükler saçan başka takım taraftarlarının eziklik psikolijilerini anlıyorum ama bizden olup da galatasaray'ı avrupa süper ligi'ne neden alsınlar, her maç 5 yiyecek takımı ne yapsınlar diyenleri anlamıyorum.. aslında galatasaraylı olup bunu diyenler galatasaray'ı iyi anlamıyordur. evet son yıllarda çok kötü olabilir ve ekonomik olarak da çöküş içinde olabiliriz ama avrupa denilince türkiye'den ilk akla gelen takım biziz. ceferin'in bu sözleri umarım bir nebze ışık tutmuştur.

    her şey şu an içinde bulunulan duruma göre değerlendirilmez; geçmişin, mazinin, saygınlığın önemi her zaman performanstan önce gelir. biz avrupa'da somut adımlar attığımızda seneler 1980'lerdeydi. tırnaklarımızla kazıya kazıya aldık o şöhreti.. şampiyonlar ligi'nin 8 yıldızından birisiyiz farkında mısınız bilmiyorum ama avrupa kültürü amerikan kültürüne benzemez.. brokoli, hamburgerden iyidir bu kıtada. saygınlık ise anlık başarıya tercih edilir. gidin bir ispanyo'a ukrayna'dan hangi takımı tanıdığını sorun.. dinamo kiev, şaktar'dan daha çok zikredilir.. steau bükreş'i bilmeyen yoktur.. o süper lig'de milan ne arıyor sizce? 10 yıldır ne avrupa maçı var ne yerel şampiyonluğu. çünkü adı milan.. klasik bir takım yani, ilgi her zaman çeker..

    arkasında avrupa'daki vatandaşları dahil en az 25 milyon taraftarı olan, ekonomik sıkıntılarını aştığı vakit yeniden yarışmacı kimliğini kazanacak bir takımı da elbet düşünür 12 big brother merak edilmesin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın