• 214
    olmayacak olandır. avrupa'nın güçlü kulüplerinin daha fazla para koparma çabası.

    taraftar desteği olmadan kime satacaklar o yayın haklarını, biletleri. kim sponsor olur. bu fikri ortaya adan adamlar bilmiyor mu bunun geçici bir heves olduğunu. onların tek derdi 5 yılda kazandığını 1 yılda kazanmak. 5-10 senede milyar dolarlar cebe indirildikten sonra kulüp sahipleri, başkanları yoluna bakacak. kim takar futbolu.

    bu işin futbolun sonunu getireceğinin herkes farkında. neyse ki avrupa'daki futbolseverler bilinçli. o kadar zengin kulüplerin taraftarları şiddetle bu projeye karşı. türkiye'den bizi alırlar mı diye bekleyenler de önce şunun farkına varsın. para amaçlı kurulan bu ortamda türkiye'den kimseyi almazlar.

    bizim ülkede az sayıda da olsa bu projeye pozitif yaklaşanları görüyor ve şaşırıyorum. bu projenin savunulacak bir tarafı yok. nba gibi sonsuza kadar süreceğini zannedenler varsa fena halde yanılıyor. nba özentisi euroleague'in hali ortada. üstelik bu futbol oyunu.

    tahminim şampiyonlar ligi gelirlerinden daha fazla pay ve büyük liglerden takım sayısının 1-2 tane daha arttırılması ile bu iş çözülür.
App Store'dan indirin Google Play'den alın