• 19
    football manager 2019 oyununda pre-game editor yardımıyla oyuna dahil etmiş, toplam 4 kademeli bir alternatif lig kurmuştum. balkan yarımadasındaki her ülkeden bir çok takımı dahil etmiştim. alt ligler kümelere bölünüyordu. (ikinci ligde iki küme, üçüncü ligde dört küme, dördüncü ligde sekiz küme vardı)

    en üst ligden en alt lige doğru grup başına 10 ila 16 takım mücadele ediyordu ve senelik küme düşme/çıkma oluyordu. takımları ülkelerin ve takımların gücüne göre adil dağıtsam ve oyunun ilk yıllarında çok eğlenceli olsa da, bir yerden sonra üst liglerde çok büyük çoğunlukla türk takımlarının at koşturduğu bir organizasyona dönüştü* benim de aldığım haz giderek azaldı.

    gerçek hayatta düzenlenirse çok keyifli bir organizasyon olabilir. hatta (galatasaray'ın dışarıda kaldığı) avrupa süper ligi zımbırtısına ve batı avrupa'nın devasa yerel liglerine karşı bu şekilde büyüyebilir, aynı zamanda bir parçası olduğumuz coğrafyayı geliştirebilir ve hatta türkiye'yi yeni edindiği ortadoğulu kimliğinden bir nebze uzaklaştırabiliriz.

    keşke bu uğurda bir şeyler yapılsa. böylece belki bu adaletten uzak yeni futbolda bölgelerin rekabetini izleyebiliriz. yoksa futbolun yakın zamanda azalan tadı iyiden iyiye kaçacak gibi duruyor.

    edit: anlatım bozukluğu giderildi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın