• 174
    is bu kadar ciddiyse cok kotu. bazi yazarlarimiz da bizi de alirlar belki abi, kurtuluruz bu kokmus duzenden, bu carpik ligden diye polyanacilik oynuyor. bu is resmiyete binip fikstur falan hazirlarlarsa dahi turkiye’nin kapisina ugramazlar. en fazla hollanda’dan ajax/psv ya da portekiz’den porto/benfica’yi alirlar. belki ileride genisletirler ligi ama o bile en az 5 yil surer. biz de o surecte anamizin liginde o meshur fikradaki gibi birbirimizi asagi cekeriz zebanilere gerek kalmaz burda kim fetocu kim cetocu, kimin en fazla sampiyonlugu var, kim hakemlerle mac vs. diye. yeriz birbirimizi.

    ayrica 1999-2002 veya 2012-2014 arasi halimizden eser yok. son samp. ligi katilimlarimiz hep facia ile bitti. unal aysal zamani olsa bir ihtimal belki ama simdi imkansiz. hadi diyelim mucize oldu bize teklif geldi. siz o fenerlilerin besiktaslilarin buna sessiz kalacagini mi saniyosunuz? adamlar sike suclamalarini kume dusururseniz dekoderlerimizi iptal ederiz, futbolun ekonomisini p*c ederiz diye savusturmaya calisti zamaninda. simdi de aynisi olur. dekoderle onla bunla tehdit ederler, nihat abilerine danisirlar, nihat abileri siyaseti de arkasina alir bizi oraya gondermez. hatta tayyip erdogan’i araya sokarlar “eyy avrupa, sen kimsin yaa” diye bizi buraya hapsederler, vergi borcuyla da tehdit ederler. gitmemiz her halikarda cok ama cok zor yani.

    tabi bu uygulamada herkes gibi benim de dikkatimi arsenal, milan gibi eski gunlerinden fersah fersah uzak olan takimlarin yani sira tottenham gibi harry kane, gareth bale gibi ender yildizlar cikararak bunlari pazarlayarak voliyi vuran ama aslinda orta sira takimindan hallice takimlar cekti. bir de red bull liebzig gibi 10 yil once kurulmus, iki-uc yildir sampiyonlar liginde aktif, ve ffp kurallarina aykiri bir sekilde kaynak saglandigi cok acik bir takim var. simdi bu takimlar her sene real madrid, barcelona, bayern, ve katilirsa psg gibi takimlarla oynayacaklar. arsenal degil premier lig sampiyonlugu, sampiyonlar ligi radarina bile giremiyor kac yildir. keza milan, bu sene biraz itelemeyle yillar sonra serie a’da az cok is yapiyorlar. ama 2011’den beri
    esameleri okunmuyordu avrupa liginde bile orta sira alman takimlari bunlari tokatliyordu. liebzig’i yukarida actim zaten. bunlar pastadan yuzde 300 karpayi alacak ama taraftariyla meshur borissia dortmund, west ham united, olympic marseille, lyon, steaua bucresti, porto, ve bizim galatasaray gibi takimlar onlara eski turk filmlerindeki sezercik’in disaridan kizarmis tavuk cevirmeyi seyrettigi gibi bakacaz oyle mi? bu iste bir yanlislik var. zaten simdilik bu sistemi savunanlarin cogu ya amerikali “soccer” severler ya da dunyanin en alakasiz yerlerinde yasayip sirf kazaniyor ve cok guclu diye yukaridaki “elit” takimlarin taraftarligini* yapan tipler.

    bu iste bir gariplik var. umarim en kisa zamanda biri cikar da sebek gibi gulerek “gecmis 1 nisannnnn” der. baska turlu bu dunyada hergun yasadigina ve kafayi yemedigine dua ediyor insan.

    edit: liepzig resmi olarak katilmayacagini duyurmus. uyaran wess‘e tesekkurler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın