• 8
    olaya avrupa'da ya$ayan ve ya$adigi ülkenin vatanda$ligina sahip olan birisi olarak yakla$mak istiyorum. ben burada dogdum. kismen türkiye'de yeti$tim. bana ulusararasi dolasimlarda kolaylik saglamasi için yasadigim ülkenin vatandasligina geçtim ve çifte vatanda$lik hakkina sahibim. kendimi %1 bile olsa burali hissetmiyorum. dillerini kusursuz konusuyorum. ama adim türk, gözüm, ka$im kara ve onlarin dininden degilim. bu unsurlardan dolayi bana farkli davraniyorlar. bunu zaman zaman hissediyorum. kendimi hiç bir zaman 2. sinif vatanda$ olarak görmüyorum ancak öyle anlar oluyor ki, arkada$ bu i$ öyle sandigin gibi degil. sen dev$irmesin ve öyle kalacaksin diyorum kendi kendime. mevzu aslinda basit. iyi hallerde burali, kötü hallerde oralisiniz. $öyel dü$ün. örnek vereyim: ya$adigin ülkenin milli takimi için oynuyorsun. ba$arili oldugun sürece sorun yok. buralisin. ancak ba$arisiz oldugun ilk günde sana geldigin topraklari medya vasitasi ile hatirlatiyorlar.

    kayri almira sayit 2015 yilinda bir türk vatanda$i ile evlenene kadar ketty mathé adi ile fransa adina yari$iyor ve vatanda$liga geçtigi günden itibaren türkiye için. klasik ketty olmu$ kayra almira vakasi. bildigim kadari ile türkçe alfabesinda bulunmayan harflerden isminizde varsa, adinizi alfabedeki harflere uygun bir sekilde nüfusa kayit ettirmeniz gerekiyor. fakat onun haricinde türkçe isim kullanma zorunlulugu yok. yani hanim karde$imiz bile isteye türk ismi seçmi$.

    bir türk ile evlenmi$. belli ki türkiye'yi de sevmi$, buraya yerle$mi$. türkçe isim bile seçmi$ kendisine. türk vatanda$ligina geçmesi (daha dogrusu ba$vurabilmesi için) için araliksiz en az 3 yil türkiye'de ya$amasi gerekiyor (bu kural evlenme ile vatanda$lik hakkina sahip olmak isteyenler için geçerli). iyi kötü 6 yildir ülkemizde. buralari benimsedigini dü$ünüyorum. yoksa neden milli formayi giysin ki?

    yani sizin anlayacaginiz. burada önemli olan sporcunun hissettigidir. kaldi ki kayra fransa da degil, fransiz kolonisine bagli martinik adalarinda dünyaya geliyor. aslinda bakildiginda martinik kökenli bir fransiz vatanda$i.

    naim süleymanoglu kadar milli duygulara sahip degil belki ancak ben $ahsen türkiye'yi hissetigi kanaatindeyim. dolayisi ile ba$arisini kutluyor ve devamini diliyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın