• 72
    halihazırda zaten fazlasıyla endüstriyelleşmişken tabuta son çiviyi çakacak gibi görünen turnuva. açıklanmasına rağmen gerçekleşmesinin, en azından mevcut bahsedilen formatta gerçekleşmesinin mümkün olmadığını, uefa'yla para babalarının bir şekilde orta yolda anlaşacağını düşünüyorum/umuyorum.

    kulüpleri arapların, amerikalıların, rusların almaya başlamasıyla başlayan sürecin bu noktaya gelmesi çok üzücü. şimdi gözleri doymuyor, pastanın tamamını istiyorlar, olaya sadece maddi açıdan bakıyorlar. futbolu futbol yapan siz ve paranız değil; taraftarlar, sürpriz faktörü, yerel derbiler, takımların kültürleri.. gerçekleşmesi durumunda bekledikleri gibi olmayacak, ciddi boykotla ve yaptırımlarla karşılaşacaklarını düşünüyorum. futboldan yerelliği kaldırıp amerikanvari bir sistemle 3-5 kulübün tekeline alırsanız ne her hafta oynanacak o büyük maçların bir özelliği kalır, ne bu lig dışında futbol kalır, ne de uluslararası maçlar eskisi gibi olur. zengin parasına para katacak diye futbolu öldürmeyin.

    yerel ligleri bitirmek buralarda yetişen oyuncuların da artık yetişmemesi anlamına gelecektir. şu an takımlarında oynayan kaç oyuncuyu kendileri yetiştirmiş, kaçını o beğenmedikleri diğer küçük takımlardan transfer etmişler bir düşünsünler. psg ve bayern gerçekten katılmazlarsa cidden saygı duyacağım. umuyorum yerel ligler, uefa ve fifa katılan tüm şımarık takımlara ciddi yaptırımlar ve cezalar uygular. enough is enough!

    son olarak manu efsanelerinden gary neville de kendi kulübü başta olmak üzere bu ligi lanetlemiş, konuşmasını buraya bırakayım:
    https://mobile.twitter.com/.../1383833537095245825
App Store'dan indirin Google Play'den alın