• 49
    esasen mac sayisinin arttigi lig usulu uygulamalar sampiyon adaylarinin sayisini iyice azalttigi icin ilgi cekici olmaktan cikiyor.

    ornegin suanki cl sisteminde leipzig gruptan cikiyor. sonrasinda 2. tur, ceyrek final, yari final ve final oynuyor. gorece gucsuz olan leipzigin grubu iyi bir performans ile ilk sirada bitirdigini dusunelim. bu 2. turda da gorece kolay bir rakiple karsilasip kendini ceyrek finale atabilmesini sagliyor. sampiyonlar liginde ceyrek finale cikabilen bir orta seviye takim -ki bu ornekte leipzig- onundeki 4 maca konsantre olursa belki de final yapabilme hayalini kurabiliyor.

    ama bu sistem 20 takimli bir lig sistemine donerse, zaten ilk 10 takim o kadar guclu olacak ki uzun vadede diger 10 takimin kendini ilk 6 veya ilk 8de gormesi imkansiz olacak. bu tip guc dengesizliklerinin oldugu ortamda ne kadar cok mac yapilirsa o kadar az surpriz cikar, bu da ustteki arkadaslarin da belirttigi gibi ilgiyi azaltir.

    turkiye kupasinda antalyaspor finale cikabilirken ligde asla ilk 4e giremiyor olmasinin sebebi de bu. olayi lige dondururseniz kupa adaylarini da daha en bastan city, bayern, psg ve mardid dortgenine indirgersiniz. boylece en basindan sonu belli bir filmi izlemeye baslarsiniz, ki bunu da bir cok insan yarida birakir...
App Store'dan indirin Google Play'den alın