resim
Mbaye Diagne
Takım:Al-Qadsiah
Mevki:Santrfor
Yaş:32
Boy:1.91
Uyruk:Senegal
  • 6007
    4-4-2 veya 4-4-1-1 formasyonlarında oynayan west bromwich albion takımında genellikle topun ileri taşınmasında durak nokta olarak kullanılan futbolcu. galatasaray’da da aynı şekilde kullanmaya çalıştığımızda çuvallamıştık, çünkü diagne’nin yetenekleri kısıtlı olmakla birlikte takım olarak da ileri attığımız toplar sonrası iyi pas istasyonları sunamadık. wba’nın maçlarını göz ucuyla izlemeye çalışan biri olarak düşüncem şu; diagne’nin farkını ortaya çıkarmasını sağlayan durum, ileri altılıda okay dışında stabil oynayan futbolcu olmaması. diagne sırtı dönük aldığı toplarda topu alıp indirene kadar 3-4 adım çevresinde en az 2 futbolcuları oluyor. böylece diagne’nin kalıbından yararlandıkları gibi, pas becerisinin düşük olmasını ona yakın oynayarak tolere ediyorlar.

    özellikle bu yıl bir zaman sonra fatih hocanın çizmeye çalıştığı sisteme uymaya başlamış, orta sahaya pas yardımına gelmeye, daha hareketli oynamaya başlamıştı. wba’da bunun daha da üzerine gidiyor. 2 gol 2 asist az gibi görünse de oyun içi katkısı inanın ki bundan fazla. umarım premier ligde izlemeye devam ederiz king kong’u.

    edit: bu arada terim’i eleştirmek için uçan kuş üzerinden bağlantı yapmaya çalışmamak lazım. futbol bir parametreye bağlıymış gibi sığ düşünmenin anlamı yok. bunca şeye bağlı olan bir durumda “bizden gitti iyi oynuyor, o zaman tü kaka galatasaray, tü kaka terim” demek mantıksız geliyor bana.
App Store'dan indirin Google Play'den alın