• 81
    açık ve net bir şekilde anlaşılması gerektiğini düşündüğüm bir konunun mevzubahis olduğu başlık.

    öncelikle hakemlerden rahatsız olan da oyundan rahatsız olan da haklı. yani haklı yanları var ama kusurlu iletişim genelde bu iki grup arasında tartışmaya yol açıyor.

    soru:
    hakemi de yeneceksin doğru bir söylem mi?

    cevap:
    evet ve hayır

    nasıl yani ????
    çünkü yetersiz bir söylem. çünkü oyuna olan şikayetini vurgulamak isteyeni hakem hiç önemli değilmiş gibi gösterir. yani niyet iyi olabilir (evet) ama hakem rahatsızlığını daha yoğun hissedeni de irrite eder (hayır).

    peki nedir doğru yaklaşım ? maalesef ülkemizde ağlamayana meme yok. yani haklı olmanız yetmez ve hatta bir çok sefer etkisiz eleman olarak da kalabilir mühim olan sesinizin ne kadar gür çıktığıdır. tekrar maalesef. durum bu iken haksızlığa uğrandığında öncelikle hakeme vurgu yapmak önemli, cümlenin devamında da virgülden sonra oyuna yönelik eleştiri yapılır ama haksızlık konusunda sesinizin gür çıkması lazım. demiyorum ki olmadık pozisyon için ortalığı ateşe verelim kötü niyetli bir şekilde hakemi baskı altına alalım. hayır, tabii ki seviyeyi koruyalım ama bu sene defalarca yaşadığımız gibi çifte standartlara, kör göze parmak yanlışlara maruz kalınca da bir zahmet ses çıkaralım.

    ben hakemi de yeneceksin anlayışına temsil eden taraftarı anlıyorum. mevcut oyun seviyesi, hocanın tercihleri, yapabilecekken yapamadığımız (bu sezon zaman zaman yapılabildiğini gördüğümüz) şeyler insanları üzüyor ve biz üstümüze düşeni yapmıyoruz diyorlar. haklılar. bizim oyunumuz yetersiz.

    ama şunu da atlamamak lazım.kart görürsün eksik kalırsın puan kaybetme olasılığın artar. o oyuncu bir veya daha fazla maç oynayamaz oyun kaliten doğal olarak etkilenir puan kaybına daha yatkın olursun.(uçan kaçan bjk, paşa ve erzurum maçlarında etkisiz bir oyun oynadı ve bunda bir çok kişiye göre iki oyuncusunun eksik olmasının önemi büyüktü) bu bir yerlerde puan kaybetmene yol açar, hızını keser, moralini ve momentumunu kaybedersin bu da takımın oyununa olumsuz etki eder. mevcut kötü oyunun tek sebebi hakemler falan demiyorum yanlış anlaşılmasın. ama bu bir faktör !!! hem hatanın yapıldığı maçtaki puan kayıplarıyla hem de puan kayıplarıyla birlikte gelen ligdeki düşmüş konumunun psikolojik olarak takımı yıpratmasıyla bir etken. evet keşke 2011-2012 sezonundaki futbolu oynasak ve hakemi de yensek. o futbolla yenerdik de, yani mevcut hakem performansına rağmen muhtemelen şampiyon da olurduk ama peki yakın geçen yarışlar ? sadece çok önde olduğumuz yarışları mı kazanalım ? bunu kabul edebilecek var mı aramızda ? işte yakın geçen yarışlarda da 1 puanın bile çok önemi oluyor ve hakem faktörü bir anda majör bir faktöre dönüşebiliyor. yani hakemi geçelim biz kendi oyunumuza bakalım deme lüksümüz yok ikisine de bakmalıyız.

    bu arada bitirmeden şunu da ekleyeyim. herkes üstümüze geliyor, mağduruz da mağduruz demenin de manası yok. yeri geldiğinde şikayet etmek lazım. kalkıp rakip takıma gol kaçıran forvet görünce, kolay gol yiyen kaleci görünce hemen şike diye ortaya atlamak da doğru değil. her zaman çok absürt hatalar yapılıyor buna galatasarayın oyucuları da dahil. öyle her kazmalığa şike damgası vurulmaz. şike şüphesinden bahsedilecekse bile ek bir dayanak noktası lazım ki sürekli insanların birbirini suçladığı toksik bir ortama maruz kalmak zorunda olmayalım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın