resim
Ali Rıza Sergen Yalçın
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:51
Uyruk:Türkiye
  • 1892
    sergen yalçın'ın kadrosu da iyi ama 2020-2021 sezonu başında kadro seç deseler galatasaray'ı mı beşiktaş'ı mı seçerdi? bence %100 galatasaray'ı seçerdi. çünkü, beşiktaş'ın kadrosunun ne şekilde olacağını transferin son haftası bile kimse tam olarak bilmiyordu. tamamen karşılarına çıkan fırsatlara göre toplama bir kadro kuruldu.

    kaleye baktığımızda volkan babacan'ı istedi ama olmayınca ersin ve utku ile başladı.

    stoperde, biz transfer etsek günlerce isyan edilecek wellington'u tercih etti ki, kendisi en az bizim teneke bağladığımız ve savunmayı önde kuramadığımız maicon kadar ağır ve bence maicon'dan en az iki gömlek alt stoper. ayrıca, şu an savunma lideri olan domagoj vida'nın da konya deplasmanında* yönetim ile yaşadığı maaş indirimi sıkıntısından dolayı takımı sabote ettiği düşünülüyordu.

    sezona başlarken sağ bekleri bile yoktu ve necip'i oynatıyordu, yedlin'i filan istediler ama piyangodan rosier çıktı. sol beke de n'skala'yı transfer etti ama rıdvan'ın daha ön plana çıktığı bir rotasyon kurdu.

    orta sahaya bizim istemediğimiz josef de souza'yı transfer etti ve takımın yıldızı oldu. oğuzhan özyakup'u filan da tekrar futbol oynamaya ikna etti, ara ara faydalı oluyor beşiktaş'a.

    sağ kanatta ghezzal tam piyango oldu ve birçok maçta kapalı savunmayı açacak asistler yaptı. sol kanatta ise kimsenin aklından geçmeyecek şekilde larin parladı.

    santrforda ise aboubakar geldiğinde hiç kimse bu kadar faydalı olacağını tahmin etmiyordu ki, ilk maçlarda kötü sonuç aldıklarında eleştiriyorlardı eski hali yok diye ve sergen yalçın bile bir santrfor daha almaları gerektiğini söylüyordu.

    nitekim 2020-2021 sezonunda elindeki imkanlar ile hem fatih hocamızdan hem de erol bulut'tan daha iyi bir iş çıkardı. 2002 ve 2003'te örnek aldığı mircea lucescu'nun yaptıklarına benzer işler yaptı. hakemlerin bize tutumuyla beşiktaş'a karşı kesinlikle farklı ve sonuçlara da yansıdı ama böyle olmasa ve beşiktaş'ı bu sezon şu anki noktadan sonra bile şampiyon yapamasa yine takdir edilecek bir iş yaptı bana kalırsa.

    2019-2020 sezonunun sonlarında artık havlu atmışken bile oyuna atalay babacan'ı değil futbolu bırakacak selçuk inan'ı alan, sol bekte süleyman luş yerine şener özbayraklı'yı deneyen, marcao'nun sakat olduğu dönemde stoperde sırasıyla ahmet çalık, lemina ve taylan'ı oynatan ama emin bayram'a şans vermeyen, sağ kanatta yunus akgün yerine ömer bayram'ı oynatan fatih hocayı hatırlayınca, sırf ersin ve rıdvan gibi altyapı oyuncularıyla da şampiyonluğa oynanabileceğini gösterdiği için kendisini tebrik ediyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın