• 574
    (bkz: #3141881)
    kendisi ile hem fikir olduğumuz noktalar da var son dönem özelinde hem fikir olmadığımız da.
    hem fikir olduğumuz konular hocanın aslında çok da matah kadrolarla oynamadığıdır.
    şöyle ki:
    ilk döneminde hagi vardı. popescu, taffarel falan sonradan geldiler. hagi avrupa'da artık örselenmiş ve meksika'ya gitmek üzere olan bir süper stardı. sorunlu sayılabilecek bir oyuncuydu. popescu artık yaşlanmış ve avrupa futboluna ayak uyduramaz hale gelmişti. taffarel evet brezilya milli takım kalecisi idi ama avrupa'nın üst düzey takımları kendisini neredeyse hiç istememişti. o kadroda türkler de starmış. kusura bakmayın o kadronun bel kemiği olan bülent korkmaz, ergün penbe, hakan ünsal, okan buruk falan öyle star değildiler. terim'in elinde parladılar tam anlamıyla. rakiplerde de o dönemlerde öyle alalade oyuncular yoktu. türk futbolunun yükselen yıldızları abdullah, ogün, sergen, tayfur, oktay, tarık falan rakiplerdeydi.
    ikinci döneminde çok öyle paralı durumda degildi takım yine. terim'in istedikleri alındı ama terim mecburen isteklerini sınırlı tuttu.
    üçüncü dönemindeki transferlerine bakalım. elmander avrupa için sıradan bir oyuncuydu. ujfaluji geldiginde dalga geçiliyordu 3'ün 1'ini aldık o da en kötüsü diye. melo yılın bidonu idi. engin baytar vardı mesela. öyle üst düzey değildi. riera son anda kadroya katılan sol açıktı. sadece evet sadece selçuk inan türk futbolunun yıldızıydı. o kadro o sezon ligin altını üstüne getirdi. muslera orta sınıf bir kaleci olarak görülüyordu. hatta buffon isminin geçtiği o dönemde transferi çok da harika karşılanmamıştı.

    bu saydığım isimlerin hepsi harika oyuncular kabul ediyorum ama ya bitme noktasındalardı ya da tam potansiyellerinin zirvesinde değillerdi. onları terim öyle bir toparladı ki ligin en üst düzey oyuncuları yaptı.

    kaide ile anlaşamadığımız konu ise şu: evet terim'e geçmiş ile alakalı kadrolar konusunda haksız davranılıyor. ama mevcut terim terim gibi degil. takıma kızdığı anda semih'e, emre'ye forma veren o terim gitti yerine korkak bir adam geldi. bu korkak adam ile de daha fazla devam etmenin anlamı yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın