• 573
    (bkz: #3141881)
    tarih biliminin 1. kuralı yaşananları o zamanın şartlarıyla değerlendirmektir. ben kendisini yalancı diye suçlamak yerine çarpıttığı gerçeklere açıklık getirmek istiyorum.
    96' da fatih hocanın takımın başına geçtiğinde takımımızda euro96 dan 5 oyuncu vardı. yabancı kuralı 4 veya 5' ti tam hatırlamıyorum. yabancılarımız van gobbel, hagi ve knup' tu. ilerleyen sezonlarda filipescu, illie, popescu, taffarel gibi önemli yıldızlar transfer edildi. yine yedek golcü marcio ve sağ bek capone de yıldız olmasalar da belli standardı olan yabancılardı. dönemin türkiye' sinde yerli havuzu en iyi olan kadro bizdeydi zaten.
    2. terim döneminde hoca son şampiyon ve şampiyonlar liginde top 16 yapan takımın başına geçti. özhan canaydın kesenin ağzını açtı hocaya (hani hep deniliyor ya ah şu ffp olmasa! hocaya biraz imkan verilse! işte öyle bir dönemdi 2. terim dönemi)
    hoca ne istediyse aldı canaydın.
    3. terim dönemine gelince... yine arda' nın atletico' ya gitmesi dışında bir dediği iki edilmedi hocanın. zaten yakın tarih çok fazla şey yazmaya gerek yok. herkes biliyor.
    4. dönemi de sizin vicdanınıza bırakıyorum.( şahsi fikrim ise mevcut koşullarda gayet iyi transferler yapıldı)
    gelelim yazının başında bahsettiğim tarihi çarpıtma olayına:

    --- alıntı ---
    96'da geldiğinde bakalım isterseniz. gönderilmek istenen suat, okan, ergün gibi oyuncuları kadroda tutan ve yanlarına o günlerde karabük'ten stoper mi alınır? yok ikinci ligden adam mı getirilir diyen gerzek oğlu gerzeklere inat -ki bu gün aynı gerzeklik baki hiç değişmiyor- ümit davala, vedat inceefe'leri alıp takım kuran ve abdullah ercan'ı vermedikleri için hakan ünsal'i ligin en iyi sol beki yapıcam diyerek bunu başaran adama "elinde iyi kadro vardı beya!" diyen adamın futbol izlemeye başladığı yıl 2005'dir.
    --- alıntı ---
    yahu 93 akdeniz olimpiyatlarında parlayan milli takımın kemik kadrosu bizde. üstüne de yıldız yabancılar serpiştirilmiş. sen yedek stoperimiz vedat' ı gösteriyorsun bize.

    --- alıntı ---
    üçüncü gelişinde, bugün kadroya tekrar alınsa florya'yı yıkacakları adamlarla (semih kaya, emre çolak, engin baytar vs.) sezon başlamış birine "çok iyi kadro vardı elinde demek" yalan söylemektir. gerçeği çarpıtmaktır.
    --- alıntı ---
    evet arkadaşım bu söylediğin adamları bugün florya' ya almaya kalkarlarsa olay çıkar ama bahsettiğin yıl 2011. emre çolak ve semih kaya iki wonderkid. engin baytar da ligin mevcut en iyi yerlilerinden.
App Store'dan indirin Google Play'den alın