resim
Ozan Muhammed Kabak
Takım:Hoffenheim
Mevki:Stoper
Yaş:24
Boy:1.87
Uyruk:Türkiye
  • 2521
    ozan bence pragmatist bir insan. öncelikle kendisini ve kariyerini düşünmesi kadar doğal bir şey yok. tüm bunları yaparken sözleşmesinin bitimine 6 ay kalmışken çok da güzel bir para kazandırıp gitti takımdan. karakteriyle ilgili söyleyecek bir şeyimiz olamaz çünkü çocuğun karakterini veya düşüncelerini belli edeceği bir ortam gelişmedi.

    şu an %100’üyle oynamadığının veya potansiyelinin tamamını göstermediğinin, hatalar yaptığının herkes farkında. galatasaray’da oynamaya başladığı dönemde hızıyla fark yaratabiliyordu ve kazandığı kas kütlesi ona bu özelliğini kaybettirmiş gibi duruyor. belki de yavaş bir takım olduğumuz için ve maicon yerine tercih edildiği için hızlı dediğimiz görece bir hızdı ve şu an hızlı oynamaya çalışan bir takımda daha çok göze batıyor olabilir. bence biraz tutuk ve cesaretsiz görünmesinin nedeni kendisine veya şu anki form durumuna tam anlamıyla güvenmemesi olabilir. tüm bunların yanında nathan philips gibi kötü bir stoperle tandem oluşturması da daha cesur kararlar vermesini engelliyor. bu konuda her zaman ujfalusi yanındaki semih ile ujfa gittikten sonraki semihi aklıma getiriyorum. ozan şu an 6/10’luk bir futbol oynuyor. top onun kanadından gelirken bir tık ürküyorsunuz fakat yanında ve önündekiler değişmeden veya van dijk ile 3-4 maç görebilsek çok daha fazla fikir sahibi olabiliriz bu seviyeler için erken mi yoksa bu seviyeleri yakalamış mı diye.

    ozan çalışkan bir futbolcu, gelecek planları var ve bunları tek tek gerçekleştiriyor. kendine güvendikçe çok daha iyi oynayacağına eminim. eksiklerini çok daha hızlı kapatacağını düşünüyorum. milli takımımızın da türk futbolunun da çağlar gibi merih gibi böyle bir hikayeye daha ihtiyacı var.

    son olarak demem lazım ki merih ile kıyaslanması bence saçma. ikisi de çok farklı oyuncular. merih old school dediğimiz temastan çekinmeyen, topla arası kötü ama rakip forvetleri terletecek tarzda bir stoperken ozan pas becerisi yüksek, oyunu aklıyla oynayan bir futbolcu. yukarıda bir renktaşımın da dediği gibi merih’i italya liginin dışında en üst segment takımlarda görme ihtimalimiz ozan’ı görme ihtimalimizden daha düşük.

    ozan liverpool satın almazsa bile bir büyük takımın rotasyonunda kendine yer bulacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın