• 5
    milli savunma üniversitesi rektörü olan tarihçi ayrıca korgeneral rütbesi de var ama konumuzla bir ilgisi yok. bir süredir 1959 öncesi şampiyonluk yalanı  ile ilgili bir konu aklımdaydı belki biraz saçma ancak sözlükte tam anlamıyla ifade edebileceğim bir yer yoktu iyi denk geldi bu başlık.
    şimdi malum şampiyonluklara baktığımızda 1924, 1942 ve 1945 yıllarında harp okulu 1927 yılında ise muhafızgücü (cumhurbaşkanlığı muhafız alayı) şampiyonluklar kazanmış. yani türk silahlı kuvvetlerinin 4 adet şampiyonlugu var. askeri okul ve birliğin şampiyon olması aslında o dönem için yurtdışına bakılınca da (doğu bloğu ülkelerindeki cska takımları vs) bir nebze normal gelse de kurucu babalarının tamamı asker olan ve o yıllarda hala yönetiminin çoğunun asker olduğu bir ülkede ne kadar güvenilir şampiyonluk olduklarını kestiremiyorum.(u: ordu düşmanı falan demeyin sakın :() hele bir de 80'li yıllarda kenan evren sayesinde ankaragücüne geçilen iltimaslar veya daha yakın tarihe bakarsak 13 mayıs 2001 diyarbakırspor altay maçı gibi maçlar olabiliyorsa o dönem için gayet de ihtimali olan bir durum bence.

    diğer konu ise (büyük resmi görüp komplp teorimi ortaya atıyorum ve erhan afyoncu'nun bu konuyu savunma sebebi diyorum) diyelim bu şampiyonluklar tescillendi. o zaman bu kulüplerin tff'den şampiyonluk primi için her şampiyonluk başına 3.3 milyon tl alması gerekecek. malum harp okulları şu anda milli savunma üniversitesi adı altında eğitim görüyor yani harp okuluna verilecek olan 3 şampiyonluğun yaklaşık 10 milyon tl olan primi de erhan afyoncu'nun rektörü olduğu msü'ye verilecek. hangi rektör her sene havadan gelecek 10 milyon tl'yi reddeder ki?
App Store'dan indirin Google Play'den alın