• 169
    galatasaray futbol takımını belki de tekrar işler hale getirebilecek diziliş. hatırlarsanız fatih hoca 3. döneminde drogba, burak ve sneijder'e sahipken en uygun diziliş olarak gördüğü 4-3-1-2 diyebileceğimiz (kendisi 4-1-3-2 gördüğünü söylüyordu) genellersek 4-3-3 veya 4-4-2 türevi bir dizilişi kullanmış, başarılı da olmuştu.

    ancak, o sezon en iyi oyunlarımızı kimsenin unutmadığı burak'sız 9 nisan 2013 galatasaray real madrid maçında (gollerin geldiği bölüm) ve adeta rakibi sahadan sildiğimiz drogba'sız 10 şubat 2013 galatasaray antalyaspor maçında, net bir 4-2-3-1 dizilişi ile oynamıştık.

    fatih hocanın neden 4-3-3'e takıntı derecede bağlı, 4-2-3-1'e ise aşırı soğuk olmasını anlamıyorum. milli takımı izledikten sonra galatasaray'ın da şenol güneş'in asimetrik 4-2-3-1'ini oynayabileceğini düşünmüştüm. zaten neredeyse birebir rolleri ikame edebilecek oyunculara sahibiz.

    mostafa mohamed santrforda burak'ın, sofiane feghouli ofansif orta sahada yusuf yazıcı'nın, gedson fernandes merkez orta sahada ozan tufan'ın, taylan antalyalı defansif orta sahada okay yokuşlu'nun rolünü üstlenebilir. oğulcan çağlayan zaten kenan karaman'ı birebir ikame edebilecek bir oyuncu. yalnızca, sol kanatta oyun kurucu olarak oynayan hakan çalhanoğlu'nun yerine farklı bir rolde henry onyekuru var gibi görünüyor ki, birebir kopyalamak istersek aynı rolü oynayabilecek arda turan'a sahibiz. arda, her ne kadar sağ kanatta çok kötü bir performans gösterse de sezon* genelinde sol kanat oynarken gayet başarılıydı.

    fatih hoca, dördüncü döneminin ilk zamanlarında belhanda yerine sofiane feghouli'nin on numara olduğu bir 4-2-3-1 oynatmıştı. oyun olarak da çok kötü değildik bence, şimdiye oranla gayet yeterli pozisyon buluyorduk. mevcut kadro ve orta sahamız ile de sofiane feghouli'den aynı şekilde verim almayı çalışmak daha mantıklı duruyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın