resim
Gedson Carvalho Fernandes
Takım:Beşiktaş
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:25
Boy:1.83
Uyruk:Portekiz
  • 682
    aslına bakılırsa her ne kadar beklentileri karşılayamasa da bizim oyun yapımız da gedson'a uygun değil. şu anki oyun yapımıza net olarak irfan can kahveci daha uygun. açıkçası ben kendisinin transfer edileceğini öğrendiğimde -üzerine bir de onye'yi eklediğimde- oyun yapımızın değiştireceğimizi düşünmüştüm. pas niceliğinden çok, daha koştur koştur bir oyun bahsettiğim. elimizdeki hemen her futbolcu buna daha uygun. pas oyununa dönmek istediğimizde sahaya aynı anda soso'yu, arda'yı atmak zorunda kalıyoruz. elimizde çeşitli nedenlerle oyuncu kalmayınca patlıyoruz.

    etobo, ömer bayram gibi oyuncularla ne kadar pas oyunu oynayabilirsiniz ki!?

    aksine orta sahada kalabalık ve dinç durup çabuk çıkma ve direkt oyun bize daha uygun. mesela gedson ve emre kılınç alıp gidebilecek oyuncular. onye ve kerem fırlayabilecek oyuncular. taylan o direkt ve uzun pası atabilecek bir futbolcu. mostafa da aslında o oyuna müsait bir oyuncu. etobo ve ömer bile o oyuna daha müsait. luyindama o oyuna müsait. marcao o oyuna müsait. saracchi ve yedlin dahi o oyuna müsait. bu adamları koşturacaksın, ya da birileri bu adamları koşturacak. soso gibi, taylan gibi, marcao gibi...

    gedson'lu benfica'nın oyununu hatırlamayanlar varsa bir izlesin derim. benfica zaten kendi yarı alanında alan bırakmayan, orta sahayı çoklayan ve geçit vermeyen bir oyun oynar, kompakt dururdu. ben açıkçası hayret ediyordum, "ulan" diyordum. "bu adamların sahası neden küçük? nasıl bu kadar dar bir alan olabilir?" fakat o küçük saha, bizim yarı alanımızda normal ebatlarına dönüveriyordu. neyse. takımın karakteristiği buydu. şimdi pek bilmiyorum gerçi.

    irfan can kahveci'nin transferini oyun yapımıza uygunluğu sebebiyle çok istemiştim ama gedson'un transferine oyun yapımızı değiştirme ihtimali nedeniyle bir o kadar, belki daha fazla sevindim. fakat oyun yapımız değişmedi. sevincim de kursağımda kaldı. pekala öyle dramatik bir değişim beklemiyordum kısa vadede. öyle kolay işler olmadığını biliyorum. mantıklı bile olmayabilir şampiyonluk yolunda. iki ucu keskin bıçak... dünün doğrusuyla, bugünün doğrusu aynı değil. ben demiştim demek, bugün kolay, bize kolay.

    şu anki oyun yapımızla, oyun anlayışımızla kendisinden tam olarak verim alabileceğimiz şüpheli. kendisini ve ha keza emre kılınç'ı biraz serbest bırakmak lazım. alıp gitsinler, defans arkası koşu atsınlar vesaire... arkalarını toparlamak içinse başka tedbirler bakacaksınız tabii. illaki o kritik top kayıplarını yapacaklar. mesela belhanda... o riskli pasları çok kritikti bizim için. çok pozisyon veriyorduk, gol de yiyorduk bu yüzden, acayip küfür yiyordu herif ama bizim için önemliydi. çünkü tehdit yaratıyordu. o sorumluluğu da alıyordu belhanda. almam dediği çok nadirdir. bu yüzden bazen bağıra basılırken bazen aforozu evladiyan ediliyordu.

    neyse işte. gedson şu anki oyuncularımızla oynamaya çalıştığımız oyunun futbolcusu değil. kaldı ki bu adam ne zamandır oynamıyor. şu haliyle hiç değil. ona eskileri hatırlatmak gerek. en azından ben öyle düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın