resim
Gedson Carvalho Fernandes
Takım:Beşiktaş
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:25
Boy:1.83
Uyruk:Portekiz
  • 680
    eger altyapıdan cıkmıs ya da adı sanı bilinmeden scout transferi olarak gelmis olsaydı veya arap olsaydı su an teneke baglanacak yeri kalmamıstı fakat gecmisin bir zamanında gosterdigi performansı ve avrupalı olması sebebi ile hala takımda kalması gerektigi , hala ligin icinden gecebilecegi hayalleri kuruluyor kendi hakkında. ki bunu da kısmen anlayabiliyorum cunku su an bizi bu durumdan kurtaracak bir superman gelmesini umuyor herkes.
    benim hic de engin olmayan futbol bilgime gore kendisi lider ozellikli bir oyuncu degil, cok zeki bir oyuncu da degil, hırslı ve azimli hic degil. fizigi futbola uygun, atletik, hızlı, kısmen de iyi teknige sahip bir oyuncu( feghoulinin yarısı kadar mesela).
    bizde pek gormesek de, daha onceki performanslarından en iyi ozelligi de dribling gibi gozukuyor.
    bunları ve galatasarayın oynamaya calıstıgı pas futbolun dusununce kendisi -cok da dogal olarak- cok etkisiz kalıyor.
    zaten galatasaray gobekten dribling deneyen bir takım degil ,gedson denediginde de kanata dogru yanasıp al ver yapmak zorunda kalıyor. sonuc olarak kısmen savunma katkısı dısında oyunda var olmasının hic bir katkısı olmuyor.
    onumuzdeki sene ya da kalan donemde ben kendisinin ince anahtar paslar atmasını ya da asistler yapmasını, adam gecip sutlar atmasını ya da sapkadan tavsan cıkarmasını beklemiyorum cunku oyle bir adam degil.

    dikine ve hızlı oynayan, ilerde alan bosaltıp, kosu yolu yaratan bir taktikle oynayan iyi bir takımda yine benfica performansı belki verir, belki de sansı iyi gitmez ve su an bizde gosterdigi performansı gosterirse baska bir portekiz u21 efsanemiz bruma gibi ortalama takımlarda, ortalama performanslarla futbol hayatını devam ettirir.
    sonuc olarak seneye 3m euro gibi bir para sadece kiralanmasına odenecekse tarihin en saibeli ve sacma transferlerinden birisi olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın