resim
Aleksander Čeferin
Görev:Başkan
Takım:UEFA
Yaş:56
Uyruk:Slovenya
  • 17
    türkiye futbol federasyonunu, “içinizdeki bazı kirli kişileri temizleyin. futbolu siz yönetin. başkalarını karıştırmayın. kurullarınızı tarafsız kişilerden oluşturun. bunun için seçime gidin. aksi halde ya üyeliğiniz askıya alırız ya da ihraç ederiz” diye ciddi uyarıda bulunduğu söyleniyor uefa başkanı alexander ceferin’in.

    (kaynak. var odası spor programı.)

    doğru mudur değil midir bilmiyorum ama aihm’nin tff kurullarının bağımsız olmadığına ilişkin ihlal kararından sonra, trabzonspor’un ve sanırım daha sonra galatasaray’ın girişimleriyle uefa ciddi ciddi bizim federasyonumuzu ihraç etmeyi düşünüyor.

    bence ikinci bir federasyonun kurulmasının, başkan dahil yönetiminin ve tüm kurullarının sporcu ağırlıklı kişilerden oluşturulmasının (tahkim ve disiplin kurulunda spor hukukçularının bulunması koşuluyla) tam zamanıdır. kurulacak ikinci federasyonun uefa ve fifa’ya üye yapılma olasılığı oldukça yüksektir.

    tff’ nin trabzonspor’u, sizi ligden atarız diye tehdit etmesinin nedeni de bu uyarıdır diye düşünüyorum.

    devrim niteliğinde bir karar alınmadıkça türk futbolu düzelmez. hakemlerin, federasyonun ve kurullarının tamamına yakınının fenerbahçeli olduğu bir ülkede futbolun spor dalı olarak kalması imkansızdır. galatasaray’ın trabzonspor ve diğer takım yöneticileriyle iletişime geçerek bu devrimi gerçekleştirmesi için ortam çok uygun. uefa kayıtlarına şikeci olarak tescil edilmiş kulüplerden türk futbolunu arındırmanın tam zamanı. bunda çekinecek, endişelenecek bir durum yok. gerekli girişimler yapılmalı ve en kısa zamanda gerçekleştirilmeli.

    sonucun türk futbolu için çok hayırlı olacağını düşünüyorum. trabzonspor’un eline, çalınan şampiyonluğunun hesabını sormak için çok önemli bir fırsat geçmiştir. cesaretleri varsa bu fırsatı kaçırmazlar/kaçırmamalılar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın