• 22
    kağıt üzerinde iyi kadromuz ile 2019-2020 sezonunun ilk yarısında da çıplak gözle tanımlanamayan bir oyun oynadığımız zamanlarda fatih hoca, içerideki paris saint germain* ve real madrid* maçlarında 3-5-2'yi tercih etmiş ve az antrenman yapılmasına rağmen gayet iyi bir performans göstermiştik.

    özellikle, luyindama'nın en iyi performansları bu maçlardaydı, üçlünün kenarında oynayınca geriden oyun kurma defosu ve savrukluğu çok göze batmıyordu. ayrıca, marcao da zaman zaman bir sol bek gibi bindirme yapabiliyordu. yedlin (linnes) - saracchi (ömer) beklerinin hataları da bu şekilde daha tolere edilebilir. bu noktada ben de 3-4-1-2 veya 3-4-3 hiç fark etmez, takımdan en yüksek verimi 3'lü formasyonlar ile alabileceğimizi düşünüyorum.

    ancak, 3'lü oynamamızdaki en büyük sorun tabii ki sadece üç stopere sahip olmamız gibi görünüyor. fatih hocanın ozornwafor'u stoperi geçtim, futbolcu bile olarak bile düşünmediğini hepimiz hatay maçı* sayesinde anladık.

    luyindama, marcao ve donk üçlüsünden biri sakat veya cezalı olduğunda yine sıkıntıya düşeceğimiz aşikar ama ben normalde de üçlü oynayacaksak taylan'ın orta stoper olarak kullanılabileceğini düşünüyorum. koeman, barcelona'da 3-4-2-1'de de jong'u orta stoper olarak da kullanıyor ve gayet de iyi performans gösteriyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın