• 36
    istifa etmesi yanlış olur fatih terim’in. en iyi çözüm sportif direktörlüğe geçmesi ve genç ve enerjik bir teknik direktörle yola devam etmesidir.

    gerçi bu sezon birçok maçta hata yaptı ve puanlar kaybetmemize neden oldu ama geçmiş başarılarının yanında kabul edilebilir seviyedeydi.

    şimdi bu maçta şunu yaptı bunu yaptı, öyle oldu böyle oldu demenin faydası yok. bu maç göstermiştir ki fatih terim yeterli enerji ve güncel futbol taktiklerine sahip değildir. eğer başka bir takımda (fiorentina gibi) çalışmak isterse anlayışla karşılarım. çünkü zamanımızda 75 yaşına kadar çalışan teknik direktörler var. ancak benim kendisine önerim mesleği zirvedeyken bırakması ve sportif direktörlük ya da yönetime girip futbol şubesiyle ilgili bir görev yapmasıdır.

    çünkü futbol büyük enerji ve güncel bilgi gerektiren bir alan. hoca’nın artık futbolcuları değiştirecek enerjisi yok. en azından benim kanaatim bu.

    örneğin, kime sorsanız arda ile ömer aynı anda oynamaz, oynarsa perişan olursun der ama hoca bunu bile idrak edemiyor artık. ömer’in ara sıra atacağı bir orta ya da korner için onu sahada tutup orta sahayı felç etmek aklın alacağı bir şey değil. hatay gibi enerjik bir takıma karşı arda-şener ikilisiyle oynamak intihar gibi bir şey ama hoca bunu da algılayamıyor. o şener ki aylardır topa ayağını sürmemiş.

    bazı aklı evvellerin sözlerine kanıp gedson’u orta sahadan koparıp stopere çekmesi ise komikti. şapkadan tavşan çıkardı söylemleri için hazırlanmış bir formül olduğu çok açıktı. gedson fernandes orta sahada taylan ile birlikte mücadele eden, temaslı oynayan tek futbolcu. taylan yok sen onu da stopere çekip orta sahayı bomboş bırakıyorsun.

    onyekuru ve etebo milli maç yorgunu. sahada adım atacak hallerinin olmadığı o kadar açıktı ki. bunların yanına bir de arda turan’dan sağ açık yaratma fikri söyleyecek söz bırakmıyor. bütün bunlar ozornwafor’a olan güvensizlikten. ozornwafor stoper oynasa orta sahada etebo-gedson-feghouli üçlüsüyle belki direnebilirdik. o şansımız da ortadan kalktı.

    çok uzatılabilir ama gerek yok. mustafa cengiz’in devrim niteliğinde bir karar alması gerek. sezon sonunda ya sportif direktörlük ya da yönetime gşrmesi teklif edilmeli, kabul etmezse yollarımız ayrılmalı. ömer erdoğan gibi enerjik ve güncel hocalarla yola devam edilmeli. ya da kaliteli bir yabancı hoca tercih edilmeli.

    (bkz: 3 nisan 2021 galatasaray hatayspor maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın