• 247
    https://twitter.com/...452276965212160?s=21
    şunu paylaşmış olan hesap.
    hiçbirimiz balık hafızalı değiliz çok şükür.
    elbette çok kötü bir olay. bizim takımımızın başına gelse, o haberi görmeden, sadece okusam bile çok kötü olur, kendime gelmem çok zaman alırdı.
    ancak olayın bir de diğer tarafı var. yine o dönem aziz yıldırım ortalığı don lastiği gibi germekle meşgul, yanındaki havlayan tipler her fırsatta galatasaray ve trabzon camialarını tahrik edici konuşmalar yapmaktaydılar.
    oyuncularının ırkçı, tahrik edici konuşmaları da bunlara ekleniyordu. yine kibirden her yeri küçük görücü konuşmalar vs. halbuki şampiyonluğa giden biz olmamıza rağmen bizim başımıza böyle kötü bir olay gelmemişti.
    o gün insanların canına kast etmek ne kadar kötü bir davranışsa, o davranışa yol açan kutuplaştırıcı ve tahrik edici konuşmalarla -ayrıca adaletsizlikle- zemin hazırlamak da o kadar kötü bir durumdur.
    bu sefer aynısını 1959 yılı öncesi şampiyonluk yalanları ile galatasaray’a yapıyorlar. kullanılan nefret dili çok tehlikeli. yarın bir gün tribünlere insanlar geldiğinde çok daha kötü olaylar yaşanabilir ve hatta insanların streslerini atmak için izledikleri sporlar yüzünden halkı sokağa dökebilirler. bunu buraya not düşelim ki, geçmişe dönüp bakılınca herkes anlasın. ortamı geren ve kutuplaştıran bu dil nedeniyle bunların yaşanması ufak bir kıvılcıma bakıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın