resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 12301
    psikoloji phd'si yapmadık ama hastamız çok*

    daha önce aşağıdaki parametreleri dışlayarak belhanda'nın bizim için kötü topçu olduğunu yazmıştım (bkz: #2906502) bugün de kendisine duyulan öfkeyi kimlik siyasetinden yazayım.

    gittikten sonra bile kendisine bu kadar nefret kusulmasının -politik iklimimizle yakından alakalı- bir kaç sebebi var:

    1. para: tıpkı memleketin yönetimine bir şekilde çöken tayfa gibi, başka yerde kazanamayacağı inanılmaz büyük paraları kazanması. sadece bir kontrat(seçim gibi düşünün) sayesinde bir türlü kurtulunamayan bir şekilde galatasarayı sömürmesi.

    2.selefi: tıpkı yeni bir toplum, ülke, devlet inşa etmek isteyenler gibi yerine geldiğine göre ahlaksız(taraftara sövdü), itici(sahada kavga etmediği oyuncu yok), iş ahlakından yoksun hatta selefine göre fiziksel olarak da -aynen öyle- çirkin olması. daha beceriksiz, daha yeteneksiz ve umursamaz olması. takım yenilirken (ülke batarken) saçma sapan umursamaz hareketleri.

    3. doğu batı çatışması: iki yüz yıldır yüzünü batıya dönmüş ülkenin, bu batılılaşma hareketinin lokomotifi olan galatasaray lisesinin futbol kulübünde, arap neşesi yaşaması.

    4.uzatmaları oynaması: tıpkı memleket yönetimindekiler gibi, bu ülkeyi iyiye götürmeyecekleri ortaya çıkmışken, tası tarağı toparlayıp gitmeleri gerekiyorken uzattıkça uzatması. taraftar, artık kurtulduk şükür derken sözleşme haberlerinin ortaya düşmesi.

    yani kısaca, belki hak ettiğinden fazla nefret toplamıştır eyvallah ama, kendisi de bundan kaçınmak için hiç bir şey yapmamış, bize tutunacak bir dal vermemiştir.

    yolu açık ve uzak olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın