• 64
    cok ama cok yanlis bir karardi. ben cocuktum zamanlar, elbette fatih terim beni de heyecanlandirdi o ara. ama o karar husranla sonuclandi. ilk sene tum takimi degistirip ne idugu belirsiz veya yasli adamlarla takimi doldurduk. pinto, felipe, christian correa gibi fiyasko ile sonuclanan transferlerden tut almaguer, sarr, hatta yaz donemi alip mac oynatmadan kamptan gonderdigimiz muslim can gibi transferler yapildi. o sene 6-0, samp.liginde uzun bir aradan sonra sonunculuk gibi facialarin yaninda gonderdigimiz lucescu’nun besiktas sampiyonlugunu izledik.

    ertesi sezon da 6.likla bitti ve terim sezon sonunu bile goremedi. o kadar yapilan transferlerin (petre, bratu, abdullah ercan, suat usta, prates, de boer, ve daha sayamadigim onlarcasi) maddi kulfeti yillarca kulubun ustune kaldi. 2004-2007 arasi 2 milyon euro’luk transferler dahi yapamadik, fenerbahce’nin ust uste sampiyonluklarini izledik.

    lucescu’ya haksizlik yaptik kimse kusura bakmasin. kararin dogru oldugunu soyleyenler 2000-2001 sezonunu gosteriyor. o sezon sampiyonlar liginde gercekten tarihi bir performans gosterip glasgow rangers, monaco, milan, deportivo, psg, hatta ceyrek final ilk macta real madrid’i yendik. ali samiyen’de mac kaybetmeyerek cehennem lakabini taktirdik. o sene fenerbahce’nin nasil sampiyon oldugunu ogrenmek isteyenler gitsin o meshur ankaragucu macini irdelesin. onun disinda iki uc mac ciddiyeti elimizde tutsaydik sampiyon bizdik ki rakip mustafa denizli onderliginde rapaic, revivo, serhat, ve andersson’lu fenerbahce de o sezon bizim ertesi yil ali samiyen’de yapacagimiz kadikoy’de puan dahi kaybetmeyerek cok cetin bir rakip olmustu.

    2001-2002 sezonunda ise hak yerini buldu deyimi cuk oturacakti. o sene denizli ile devre arasi yollari ayirdi fenerbahce. hatta kongrelerinde rivayete gore “sen bizi denizli mi sampiyon yapti zannediyorsun azizim” dedi birisi. biz ise ali samiyen’de 17de 17 yaptik. sampiyonlar liginde de o kisitli kadroyla barcelona’ya ofsayttan gol yiyerek ve geneli son dakikada yedigimiz gollerle berabere kalarak barcelona, liverpool, ve roma’li gruba veda ettik. hani kadromuz da fleurquin, perez, bulent akin, niculescu’lu bir kadroydu oyle sasali degildi. ayrica sergen’i futbola geri donduren adamdir lucescu. sergen’den o sezon minil bir hagi performansi cikartmistir ki ertesi yil besiktas’ta beraber 100. yil sampiyonlugu yasamislardi.

    velhasil lucescu’nun gonderilme karari cok ama cok yanlisti ve bizi derwall oncesi karanlik caga geri dondurdu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın