resim
Şenol Güneş
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 3352
    şenol güneş'in başarılarını ballı olmasıyla açıklamak ile, fatih terim'in başarılarını gazla açıklamaya çalışmak aynı kafa yapısının ürünüdür. birine karşı çıkıp diğerini savunmaya çalışmak komik bir görüntü yaratıyor. vasat falan da değil, hatta bence kendisi bir overachiever. yönettiği takımlardan beklenenin üzerinde başarılılar elde ediyor. trabzonspor'u tescillenmese de şampiyon yaptı, beşiktaş gibi 10 senede bir şampiyon olan takımı 2 sene üst üste şampiyon yapıp cl'de türk tarihinin en yüksek puanıyla gruptan çıkardı. bursaspor'u bile taş gibi takım yaptı olmayan bütçesiyle. vasat ve ballı biri her gittiği yerde bu kadar başarılı olamaz diye düşünüyorum.

    kendisinin takımlarında çok saygı duyduğum bir özellik var. hücum anlamında takımına müthiş bir özgürlük tanırken, aynı zamanda çok disiplinli, kompakt ve iyi alan daraltan bir takım savunması yaratabiliyor. ilkinin göstergesi, adam hangi takıma gitse çok golcü bir takım yaratıp hücum oyuncularını partlatıyor. burak yılmaz, cenk tosun, cedric bakambu, fernandao hatta volkan şen ve olcay şahan'dan bile ayı gibi verim aldı. bunları yaparken tüm takımının savunma sadakati göstermesi ve rakiplere çok az alan vermesi saygı duyulası.

    şimdi bunları yazdım diye gelip neden fatih terim'in daha iyi olduğunu anlatan şeyler yazarlar. ben fatih terim'le karşılaştırmadan sadece şenol güneş hakkında yazıyorum arkadaşlar, böyle karşılaştırma güdüsü olmadan da bir şeyler yazılabilir izin verirseniz.

    ülkenin en başarılı teknik direktörü tartışmasız sabit olmakla birlikte, kendisi ülkenin en iyi teknik adamlarından biridir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın