• 72
    general harrington kupası ile ilgili kamuoyu oluşmuşken aspor bugünkü yayınında, bu kupa ile ilgili aynen şu yalanı söylüyor. “askerlerimiz cephede düşmanı yenerken, fenerbahçe de sahada düşmanı yeniyordu.”

    allah cezanızı versin. düşmanınsa neden dostluk turnuvasına katılırsın. düşmanın yani işgal kuvvetleri komutanının onuruna ve ismine düzenlenen bir turnuvaya katılmak onu meşrulaştırmak değil midir? yakın tarih olması nedeniyle şöyle bir örnek vereyim. amerika ırak’ı işgal etmişti. bu işgal sırasında bir ırak futbol takımı çıkıp amerika işgal kuvvetleri komutanı onuruna ve adına düzenlenen bir turnuvaya katılsaydı insanlar ne düşünürdü? herkes o futbol takımını vatana ihanetle suçlamaz mıydı?

    bu harrington kupasında golleri de zeki rıza sporel isimli milli mücadele düşmanı oyuncu atmıştı. bu sporel, daha sonra tbmm’ye istanbul mebusu olarak girmiş ama gerçek yüzü ortaya çıkarılıp vekillikten ve meclis’ten atatürk’ün oluru ve meclisin kararıyla kovulmuştu.

    bir ihanetten kahramanlık çıkarılır mı? söz konusu türkiye ise bu sorunun cevabı maalesef evettir. hele söz konusu fenerbahçe ise şikeden bile kahramanlık çıkarılabilir. :(:(:(
App Store'dan indirin Google Play'den alın