• 42132
    "günümüzde bir takım içerisinde doğru kimyayı oluşturmak en zor şey. bireysel çıkarlar ön planda, bencil davranmak moda, menajerler ve basın mensupları ile ilişkileri daha önemli. bir takım duygusu etrafında birleşmek yerine, 'sen benim için yaparsan, ben de senin için yaparım' ve '90 dakika oynarsam takımım kazanır' gibi düşünceler hakim oldu.

    bir grubu takım yapabilmek için artık uzun bir zamana ihtiyacı var. günümüzde toplumun ve gençlerin psikolojik profilleri çok değişti. ben oyuncularıyla gurur duymak isteyen bir antrenörüm, aldıkları sonuçlar gerçekten önemli değil.

    kariyerim boyunca da aldığım birçok yenilgiden sonra oyuncularımla gurur duydum. geçtiğimiz hafta arsenal'e karşı aldığımız yenilgi* nedeniyle gurur duyamıyorum. benim için lig kupası'nı kazanmaktan daha önemlisi, ihtiyacımız olan takım ruhunu geliştirmek. bunu tek başıma yapamam. tüm kulübün birlikte yapması gerekiyor. soyunma odasındaki oyuncuların bunu yapmayı istemesi gerekiyor.

    bu takımın en büyük mücadelesi, bir sonraki maçta alacağı sonuç değil veya oynayacağı rakibe göre göstereceği futbol değil. en büyük mücadelesi bir tutuma, kolektif ruha ve kolektif bir oyuna sahip olmak... maçlar kaybedeceğiz, kötü oynayacağız. ancak, her maçta birlikte olmak ve rakibe meydan okumak gerekiyor. benim için son maçtaki galibiyet soyunma odasının zaferidir. ruhlarının zaferidir. uefa avrupa ligi'nde olanlardan ötürü yaşananlardan* utananların zaferidir."

    jose mourinho
    tottenham teknik direktörü

    (21 mart 2021 aston villa tottenham maçı sonrası açıklamalarından)

    kaynak: https://www.ensonhaber.com/...kupa-degil-ruh-lazim
App Store'dan indirin Google Play'den alın