• 3
    1997-1998 sezonunda son 2 haftaya girilirken şanlı galatasaray lider ve 4 sene ust üste şampiyonluk serisinin ikinci adımını tamamlamak üzere. eğer galatasaray ve takipçisi fenerbahçe haftayi kayipsiz atlatırsa son haftaya kalacak iş.

    maçlar gündüz vakti oynanıyor. ilk yarı istanbulspor'dan golü yesek de takım canavar gibi olduğu için 2.yarı başından itibaren hemen toparlıyoruz ve pat pat pat 4 tane sallıyoruz. biz 4-1 öndeyiz. ankara'daki maçta fenerbahçe şekerspor'la oynuyor ve uzun süre gol yok maçta hala 0-0 devam ediyor derken hakan keleş çıkıyor sahneye ve yazıyor.* fener sonrasında kemalettin'le golü bulsa da 1-1 bitiyor ve bu skor bizi bitime 1 hafta kala şampiyon ilan ediyor.

    (bkz: 3 mayıs 1998 şekerspor fenerbahçe)
    (bkz: 3 mayıs 1998 galatasaray istanbulspor)

    1999-2000 sezonu* ligi zaten ilk yarıdan bitirmiştik gibi. bir ara puan farkı 11'di ikinci sırada da gaziantepspor vardı. baya bundesliga-bayern münih modunda lig olmuştu o sene. zaten konsantrasyon da hep avrupadaydı.

    avrupa'da da bir bir rakipleri eleyip finale kalmışız. final maçı öncesi izmir'de altay'la cuma günü bir maçımız var yenip şampiyonluğu garantileyeceğiz. son haftaya iş kalmayacak. ama yenildik.*
    (bkz: 12 mayıs 2000 altay galatasaray maçı)

    neyse ki, pazar günü derbi var. takipçimiz beşiktaş o sene iddaası olmayan ama yine her ne hikmetse derbilerde galibiyet alan fenerbahçe'yi konuk ediyor.

    beşiktaş maça münch'ün golüyle 1-0 önde başlıyor. ancak yaw preko'nun 2 golü ile fenerbahçe inönü'den 3-1 galip ayrılıyor. bu goller ile o akşam ligde şampiyonluğumuzu ilan ediyoruz.

    işi tuhaf tarafı o akşam sokağa çıkıp kutlama falan yapan kimse yok herkes şampiyonluğu zaten garanti görüyor, herkesin aklı çarşamba gününde.

    fenerbahçe'nin o akşamki golleri ve galibiyeti ligi tamamen kafamızdan silip uefa finaline konsantre olmamıza yardımcı oluyor.*
App Store'dan indirin Google Play'den alın