resim
Gedson Carvalho Fernandes
Takım:Beşiktaş
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:25
Boy:1.83
Uyruk:Portekiz
  • 641
    oynatma zorunluluğu değil de beşiktaş'ın montero transferinde olduğu gibi bir durum söz konusu olduğunu düşünüyorum. yani örnek veriyorum; 17 kadar maça ilk 11 başlarsa kiralama ücreti yok, 10 maça ilk 11 başlarsa kiralama ücreti 1 milyon euro, 10 dan daha az maça ilk 11 başlarsa kiralama ücreti 2 milyon euro gibi şeklinde.

    gedson'un yanında feghouli arkasında taylan olmadan oynatılmasını hiç bir mantığa sığdıramıyorum. neden sığdıramıyorum? çünkü bu adamın pas kalitesi çok düşük. yana ve geri oynuyor. oyunun kurulumu ile ya da oyunun tutulması ile hiç bir alakası yok. temposu var sadece. mücadele desen? üst düzey bir top kapıcı değil. bizim orta sahamızda pas kalitemizi yükselten, oyunu kuran, dikine oynayan 3 tane oyuncu vardı; taylan antalyalı, younes belhanda(kendisini verip oynadığında) ve sofiane feghouli. emre kılınç da bu üçlüden 2 tanesinin yanına monte edilerek half spacelere koşu atıyor ortadan bindiriyor zaman zaman da sola deplase oluyordu. ama oyunun kurulumunda yoktu.

    şimdi biz taylan yerine etebo'yu koyduğumuzda oynadığımız topun kalitesi direkt düşüyor.
    belhanda hayalet modu açarsa taylan-belhanda-emre kılınç üçlümüzün pas kalitesi de direkt düşüyor.
    taylan-fegholi-emre kılınç üçlüsü oyunu en iyi kurduğumuz, en kaliteli atakları yaptığımız üçlüydü ama feghouli'nin sakatlık durumları oldu.
    durum bu iken gedson ve emre kılınç'ı yani 2 tane tamamlayıcıyı taylan'ın önüne koyduğumuzda oynadığımız topun kalitesi doğrudan düşüyor. bu denklemden bir de taylan'ı çıkarıp etebo'yu koyarsak etebo, gedson, kılınç üçlüsü ile iyi bir pas trafiği oluşturup set hücumu yapmak neredeyse imkansız oluyor.

    gedson mevcut rotasyonda ancak emre kılınç'ın yerine oynayabilir. yani sağında feghouli arkasında taylan olacak. onlar oyunu kuracak, anahtar paslar ya da dikine efektif paslar atacak. gedson yalnızca tamamlayıcı görevi görecek. başka türlü yararından çok zararı olur mevcut pas kalitesi ile. pas kalitesinden kastım isabet oranı değil. bana pas yüzdesi şu diye de dm atmasın kimse. adamın bütün pasları yana ve geri. delicilik desek üst üste 2 olumlu hareket yapsa 3. de kaptırıyor devamını getiremiyor. bunu ben çocuk yaşlarda lisanslı futbol oynamış, çocuk yaşlardan beri yabancı lig maçlarını bile açıp izleyen bir futbolsever olarak görüyorsam benim yaşımdan daha uzun bir süreyi sadece galatasaray'a adamış fatih terim'in görmemesi bana imkansız gibi geliyor. o yüzden kesinlikle sözleşmesinde düzenli oynaması ile ilgili bir şeyler olabileceğini düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın