resim
Gedson Carvalho Fernandes
Takım:Beşiktaş
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:25
Boy:1.83
Uyruk:Portekiz
  • 640
    oynatma zorunluluğu olmasa dahil oynayacak oyuncu.

    ligin çok çok üstünde olduğu söylenen takımımızda orta saha oyuncusu olarak kendisi hariç taylan ve etebo var. etebo zaten pas yüzdesi 60%'larda olduğu için bize gelmeden önce sağ açığa çekilmiş bir oyuncuydu. taylan ise forvet arkası oynayan bir oyuncuydu. tamam taylan kendini çok iyi geliştirdi ve gerçekten iyi bir orta sahaya evrildi. peki taylan hariç diğer orta saha oynayabilecek oyunculara bakalım.

    sofian feghouli : burada sürekli eleştirilirken, parasını alsın gitsin denilirken bile kendisini savundum. şuan orta sahamızda oynayabilecek en önemli oyunculardan bir tanesi fakat hala sakatlık etkisini üzerinden atmış gibi durmuyor. özellikle kötü saha zeminlerinde etkisiz kalıyor ve fiziği hala hazır değil.

    emre kılınç : orta sahamızda en fazla süre alan oyunculardan bir tanesi. dikine deliciliği gayet iyi ve değerli fakat pas alma, oyun açma, alan değiştirme konularında yeterli değil. kendisi daha önce hiç orta sahanın bu bölgesinde oynamadı. o yüzden bunlar çok normal ve geliştirilebilecek hususlar. 2021-2022 sezonunda çok daha iyi olacağını düşünüyorum fakat şuan o bölgede çok iyi demek kendimizi kandırmak olur.

    ömer bayram: iyi niyetli ve güzel bir oyuncu. rotasyonda her zaman isteyebileceğim oyunculardan bir tanesi fakat kendisi orta saha değil. pas alma ve verme konularında çok kötü.

    başka da orta saha oynayabilecek oyuncumuz yok zaten. fatih hoca 2020-2021 ara transfer dönemimde irfancan'ı isterken bence bunu hesap etti. bir teknik, bir hareketli box to box. bu sayede hem hücumda çoğalıp hem de defansta hatları kapatabilirdik. şimdi sağlıklı pas yapamayınca rakibe kolay pozisyon veriyoruz. özellikle 19 mart 2021 galatasaray çaykur rizespor maçı'nda yapılan bireysel hataların sebebinin orta saha oyuncularının pas alamaması ve alanı genişletememe sebebinden kaynaklandığını düşünüyorum.

    hal böyleyken, yani takımda bir tane bile orta saha yokken, gedson oynadı diye kesin zorunlu oynama maddesi vardır demek bana doğru gelmiyor.

    bence eleştirilmesi gereken konu, oyuncu kiralamak. bu eleştiriyi de şimdi değil, transfer olduğu gece yapmak gerekiyordu.

    diğer bir eleştirecek konu ise, 3 oyuncu oynayan bölgede 2 tane orta saha oyuncusu bulundurmak. orta sahanız iyi olmadığı zaman da çift forvet ya da tek forvet fark etmeksizin oyuna hükmedemezsiniz.

    futbolun en önemli bölgesinde takımda rekabet edecek kimsesi olmayan oyuncu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın