resim
Ali Rıza Sergen Yalçın
Görev:Teknik Direktör
Takım:Antalyaspor
Yaş:51
Uyruk:Türkiye
  • 1845
    kadrosu abartıldığı kadar kötü değil. bek ve kaleci soru işaretleri ile başladılar ama idare ediyorlar. orta saha rotasyonu bizden zaten iyi, kanat rotasyonu denk sayılır.

    size inat 20 - 21 beşiktaş galatasaray kadrolarını tek tek karşılaştıracam.

    aboubakar - diagne/falcao: burasını ligin ilk yarısı için yazdım. devrede biz diagne'yi gönderip mostafa mohammed hamlesi yaptık. onlar aboubakar çok iyi olduğu için rotasyona cenk tosun'u aldılar.

    cyle larin - ryan babel: sergen'in fark yarattığı nokta. babel daha önde bir oyuncu olmasına rağmen larin'den iyi performans alıyor.

    oğulcan - güven yalçın: ikisi de kanat/forvet alternatifi. sezon başı karşılaştırsan denk sayabilirdin. sergen, güven yalçın'ı pek kullanmadı ve gönderdi. istese tutardı bu arada.

    rachid ghezzal - feghouli.

    arda turan - gökhan töre: arda tabi ki çok daha iyi ve üst seviye bir oyuncu ama hem daha yaşlı hem 2 senedir oynamıyordu. bir de ikisi de sorunlu tipler ve hocalarının kefil olmaları ile döndüler o yüzden denk sayıyorum.

    hasic - kerem aktürkoğlu: hatta atakan üner vardı altınordu'dan gelen.

    n'koudou - onyekuru. onyekuru devre arası geldi.

    gelelim orta sahaya.

    mensah - emre kılınç: anadolu takımı yıldızları olarak geldiler. emre kılınç daha iyi dereceli bir takımdan ve daha iyi sezon geçirerek geldi ama ilk kez 8 numara oynuyor. mensah'ta en nihayetinde atletico madrid'in yatırım yaptığı bir oyuncuydu. sergen önceden çalıştığı için kendi aldırdı ve emre'den öyle çok düşük maliyetli de değildir. sezon başlamadan 8 numara mensah 8 numara emre kılınç diye sorsak insanlar ne derdi acaba?

    belhanda - adem ljajic

    oğuzhan özyakup - emre akbaba

    ömer bayram - dorukhan toköz: ikisi de bek falan da oynuyor ya ondan yazdım, denk de değiller zaten.

    atiba - etebo *

    taylan antalyalı - josef de souza: taylan'ın josef'e göre farklı artıları var ama ilk kez 6 numara oynadığı bir sezon. josef mevkisi itibariyle tecrübeli ve fizik - tecrübe itibariyle prime dönemini geçiriyor. savunma açısından net josef zaten.

    burda fazladan gedson var. gerçi hemen arkasından belhanda gitti.

    defansa geldik.

    sarrachi - emre taşdemir - linnes - ömer bayram / nsakala - rıdvan - necip - dorukhan: normalde biz üstün olmamız lazımdı ama özellikle sarrachi sakatlıkları sebebiyle pek istikrar yakalayamadık. cevabı biz üstün olmalıydık

    rosier - necip - dorukhan / omar(yedlin) linnes - şener: rosier ligdeki bütün beklerden iyi bence. hakemlerin iltimasını saymazsak tabi ki. dorukhan'ı yazdım çünkü eskişehir'den bek olarak gelmişti ömer bayram gibi orta sahaya geçti şenol güneş sayesinde.

    stoperler: vida - wellington - montero / marcao - luyindama - ryan donk : burda biz öndeyiz ama abartıldığı kadar büyük fark yok. luyindama mbappe'yi durdurmuştu abi yaee diyen adamlar vida'nın 2.5 sene önce dünya kupası finaline çıkan takımın as stoperi olduğunu hasır altı ediyor heralde. veya ryan donk'un kasımpaşa'dan orta saha performansıyla satın alındığı, 1 sezon real betis'e satın alma opsiyonuyla kiralandığı ancak betis'in bu hakkı kullanmadığı ve montero'nun aynı ligde atletico madrid'in oyuncusu olduğu gibi.

    kaleci: ligin ilk yarısı fatih - okan / ersin - utku biz öndeyiz diyemezdik bence. muslera gelince öne geçmiş olduk.

    evet aşağı yukarı böyle. zorlasan 2-3 tane değiştirirsin benim yazdığımdan. hiç bilmesek; beşiktaş, nihatlı - kovacecli real sociedad biz los galacitos sanırsın. durumları egzajere edip durmayın. aboubakar'a sakat denildi ama hiç sakat birine benzemiyor. gökhan töre sakat mesela 2 maç sonradan giriyor ve sakatlanıyor aboubakar sakat falan değil sezon başından beri istikrarlı gayet kaliteli top oynuyor. biraz daha genç olsa kesin tekrar büyük liglere transfer yapardı bu performansla. vida gibi kendini büyük bir turnuvada ispat etmiş stoper, sporting'den gelen rosier, onyekuru ve feghouli'den kariyer olarak aşağı kalır yanı olmayan n'koudu - ghazzel. gitmeden önce ligin en iyi 2-3 6 numarasından biri josef falan. kaleci ve solbek rotasyonu dışında düşük seviye diyebileceğin bir kadrosu yok yani. he bu arada sergen başarılı mı başarılı. evet. ama kadrolar arasında yazılıp çizildiği kadar büyük fark yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın