• 674
    stoper olmalarına rağmen takımın beyni rolünde oynatılmakta ısrar edilen veya mecbur kalınan stoper ikilimizdir.

    adamların asli görevi savunma yapmak ve arada skora destek vermekken bizde oyun kurmaları gerekiyor. orta sahadan oyun kurulumuna destek gelmeyince de rakip baskı yaptığında hata yapmaları olası oluyor. bu oyuncular 10 numara pozisyonu oyuncuları değil, stoper. bunu unutuyoruz artık. stoper'in oyun kurabileni günümüz futbolunda önemlidir ama tüm oyunu kurabilecek bir stoper yoktur. olsaydı orta saha olurlardı. bizde orta saha oyun kuramıyor. tüm oyun kurulum yükü bu ikilide. orta sahamız oyun kurabilse oyun kurarken kaptırdıkları toplarda bu stoper ikilimiz görevini yapar çünkü arkalarında yer alıyorlar. ama en arkadaki stoperler oyun kurmaya zorlandığında en ufak hataları rakibin muslera ile karşı karşıya kalmasıyla sonuçlanıyor.

    stoper tandemi olarak ülkemizdeki gelmiş geçmiş en iyi tandemlerden biridir. oyun kurma yetenekleri de savunma yönlerinin yanında bir ekstra. özellikle marcao bu konuda çok önde. luyindama'nın hava toplarındaki hakimiyeti marcao'da yokken marcao'daki oyun kurma yeteneği luyindama'da yok. luyindama birebirde geçilmesi zorken marcao birebirde kolay çalım yiyor. bu açılardan bakıldığında birbirlerini iyi tamamlıyorlar.

    2020-2021 sezonunda takımımızın orta sahası oyun kurma rolünün büyük çoğunu üstlenseydi kendi görevlerini de en iyi şekilde yaparlardı.

    yemek yapmakta olan bir aşçıya aynı anda tuvaletleri de temizletirseniz ne olur? ya da temizlikçiye tuvaletleri yıkatırken aynı anda yemek yaptrırsanız?

    ya yemekler yanmasın diye tuvalet iyi temizlenmeyecek ve/veya tuvalet iyi yıkansın diye yemek yanacak ya da yemek güzel olmayacak. ama ikisinde de sağlıksız olacak.

    yemeği aşçı, temizliği ise temizlikçi yapsın bir zahmet.
App Store'dan indirin Google Play'den alın