• 672
    rezalet bir futbol oynayan takımımızın bütün yükünü çeken ikili. dünden beri yok luyindama servet çetin gibi, yok marcao çöp. demediğini bırakmadı millet. bu adamlar uefa kupasını aldığımız ikili sonrasında gördüğümüz en iyi stoper hattıdır. dün muslera 4 tane gol yedi, bana kalırsa kaleden fazla açıldı yediği bazı gollerde. ne yani muslera kötü kaleci mi?
    galatasaray'ın orta saha oyuncusu yok! galatasaray'ın oyun planı yok! galatasaray'da bu şartlar altında başarılı olabilecek stoper ikilisi yok! dün gecenin bütün faturası luyindama'ya yıkılmış durumda(saha içi için konuşuyorum). bu takım dün orta sahasız oynadı. etebo, emre akbaba ikilisiyle başladığımız, emre'nin ve gedson'un destek çıktığı ama sık sık kanada akın ettiği bir takım izledik. orta sahada oldukça yalnız kaldık ve dominasyon sağlayabilecek bir futbol oynayamadık. bu 4 oyuncuyu toplayın bir tane taylan etmez. luyindama'nın eksikleri var ama kendisine servet çetin yakıştırması yapan da oynatmayıp üstüne taraftarın önüne atan terim de bu işten anlamamaktadır. donk kesinlikle oynamalıdır yorumları görüyorum çok uzun bir süredir. donk'un her maç yaptığı hataları bir ben mi görüyorum? her maç defans çizgisini aksatıp yerini kaybediyor, bazı pozisyonlarda kendisini faul olmamasına rağmen yere atıyor. kimi zaman yavaş kalıyor ve hava toplarında luyindama'nın yarısı kadar etkili değil. donk mükemmel mi oynuyor? donk oynayınca galatasaray defans ikilisi çok mu mükemmel? alanyaspor maçında neden haşhaş oldular peki?

    bu yazının amacı donk ve luyindama'yı karşılaştırmak ya da marcao'nun ne kadar kötü bir stoper olduğunu vurgulamak değildir. bu yazının amacı galatasaray'ın mevcut oyun kurgusunun ve orta sahasının aşırı yetersiz oluşudur.
    bilmiyorum farkında mısınız, bu takım 19 mart 2021 galatasaray çaykur rizespor maçında yediği 4 gole rağmen hala ligin en az gol yiyen takımı. üstelik bu takımın yediği gollerin azımsanmayacak kadarı bireysel hatalardan kaynaklanıyor. bu hataları donk da yaptı, luyindama da yaptı, marcao da yaptı. bu kadar çok hata yapmamızın sebebi galatasaray'ın orta sahada yetersiz işleyişidir, oyuncuların yetersiz oluşu değil. defans bloğu ile orta saha arasında güçlü bir bağ yok. rakibe geçen topların yükünü özellikle taylan'ın oynamadığı maçlarda tamamen defans hattımız çekiyor. en başta luyindama ve marcao olmak üzere stoper hattımız hakkında "çok kötüler", "inşallah aldığımız fiyata satar, zarar etmeyiz", "luyindama servet çetin", "marcao sürekli hata yapıyor" gibi yorum yapan insanlara takımı biraz daha incelemelerini öneriyorum. bu oyuncuları suçlamak, galatasaray'ın asıl sorununu görmezden gelmek demektir. umarım bu ikiliyle yolumuza devam ederiz çünkü güçlü bir kurguyla çok başarılı olacaklarına inanıyorum. bugün kendilerine servet çetin muamelesi yapanları çok fena utandırabilirler. mevcut eleştirilerin çoğuna da kesinlikle katılmıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın