• 670
    net bir şekilde sert orta saha eksiği çeken ikilidir. josef ya da gustavo bizde olsa çok farklı şeyler konuşuyor olurduk.

    kadro bahanesi bulmuyorum. bu çok net görülen bir gerçek, ama hocam buna ısrarla çare olacak oyunu oynatmıyor, aksine bu eksiği daha da açığa çıkaracak bir oyun oynatıyor.

    şöyle anlatayım, sezon başından beri galatasaray’ın güçlü oyunu yok ifadesi 5 milyon kere kullanılmıştır sanıyorum. doğru, ama eksik. galatasaray’ın hem defansif, hem de ofansif anlamda beşiktaş’tan daha iyi oyunu var. ama güçlü oyunu yok. güçlü oyunu yok ne demek, süreklilik arz edemiyor senin oyunun demek. yani? galatasaray beşiktaş’tan daha iyi hücum ediyor, ama bunu yaparken rakibi üst üste hücum aksiyonlarıyla boğamıyor, aksine sürekli tehlikeli ataklar yiyor.

    neden? çünkü orta saha sertliği yok. kaptırılan toplar çat diye kalemizde bitiyor. orta sahanızda bu sertliği beklediğiniz adamlar taylan ve etebo. ikisi de 8’e daha yakın 6 numaradansa. taylan süper pasör mesela, ama temassız. aynen nzonzi’deki gibi.

    böyle olunca ne oluyor? evet çıkarken pasör oyuncunuz var, iyi çıkabiliyorsun. özellikle taylan olduğunda. ama rakibe top kaptırınca? şok pres yok, doğru ve sert pozisyon alan adam yok. üstelik beklerinizin ikisi de hücum aksiyonuna katılmış. sağ veya sol bek bölgenize doğru atılan her top bu ikilinin yetişmesi gereken toplar. orta? ortaya da bu ikili yetişmeli çünkü rakibi sertlikle tutabilecek orta sahanız yok.

    peki çaresi ne? çaresi çok net. iyi veya kötü her atağı sonlandırmak. aman ben pas atayım, sürekli pas oyunu oynayayım mantığını hücumda azaltmak. zor durumda kalınca gerekirse auta gideceğini bile bile topa vurmak.

    bunu yaparsanız savunma yerleşimine zamanınız kalır. yok yapmazsanız, sert orta sahanız da olmadığı için kaptırılan her topta tehlike yersiniz çünkü ağır baskı yiyorsunuz.

    irfan can olsaydı da aynı problemi yaşayacaktık. bizim devre arası yapmamız gereken şey taylan’ı 8 gibi konumlayıp sert bir 6 almaktı. aytaç bile fark yaratırdı şu takımda, öyle söyleyeyim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın