• 22
    10'da 10 bizi şampiyon yapar orası ayrı çünkü en kötü senaryoda beşiktaş ile puan farkı 5 olacak. nedir bu senaryo? beşiktaş önündeki 3 maçı kazanırsa bizimle puan farkını bay'ımızdan da yararlanarak 8 yapacak. 10'da 10 yapacağımız için ali samiyen'de ki maçı çıkarıyoruz ve puan farkını 5 olarak kabul ediyoruz. beşiktaş geri kalan 8 maçında 5 puan kaybetmeyecek mi? kesinlikle kaybeder. fenerbahçe'yi bu senaryoya davet etmiyorum çünkü 10'da 10 yapmak isteyen bir galatasaray sadece beşiktaş'ın puan kaybetmesini bekleyecektir.

    en ılımlı senaryoda fener derbiyi kazanırsa beşiktaş ile puan farkımız 2'de kalacak. hadi diyelim ki bay geçtiğimiz haftayı kazansınlar ve puan durumu 5 olsun. bu durumda beşiktaş'ın geri kalan haftalarda 2 puan kaybetmesi gerekiyor. bu daha mümkün olan bir durum. ligin ilk yarısında beşiktaş, fener maçından ilk yarının son maçına kadar 4 puan kaybetmiş. yani fenerbahçe'nim mutlak bir şekilde puan alması şart.

    tabii ki bu senaryolar tamamen olabilecek olasıklar. şimdi dönüp şöyle bir kendi olasılığımıza bakalım. galatasaray 10'da 10 yapabilecek mi?
    rakiplerimiz;

    hatayspor
    fatih karagümrük
    göztepe
    trabzonspor
    antalyaspor
    konyaspor
    gençlerbirliği
    beşiktaş
    denizlispor
    yeni malatyaspor

    şimdi bir oynadığımız oyuna bakalım birde yukardaki rakiplere bakalım. kaçımız 10'da 10 yaparız diyebilir? evet umut güzel bir şey ama bu umutlar sahaya girmezse 10'da 5 bile zor olur...

    (bkz: 19 mart 2021 galatasaray çaykur rizespor maçı)
    (bkz: 21 mart 2021 beşiktaş fenerbahçe maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın