resim
Erhan Önal
Mevki:Libero
Doğum:03.09.1957
Ölüm:16.03.2021 (63)
Uyruk:Türkiye
  • 103
    cocuklugumuzun efsane isimlerinden, mekani cennet olsun. yanlis hatirlamiyorsam bayern munih alt yapisindan yetisip, avrupa'nin onemli kuluplerinde top oynadiktan sonra gelmisti galatasaray'a. aslinda ugur'la beraber derwall doneminin onemli transferlerindendi. alman ekolunun galatasaray'in dna'sina islemesinde cok buyuk yeri vardir.

    cok teknik bir defans oyuncusuydu. hatta o zamanlarin modern futbol anlayisinin ulkemizde uygulanmasina on ayak olan kritik bir oyuncuydu. takimi bir orta saha kalitesindeki teknigiyle geriden yonlendirirdi. derwall ve denizli donemi galatasaray'i cok rizikolu oynar, yedigi gollerde de hep sadece erhan hataliymis gibi gozukurdu. belki de bu yuzden bir cogumuzun aklinda cok pozitif olarak kalmadi ama gercekten cok kritik bir oyuncuydu. ayrica son derece kaliteli, efendi ve duzgun bir insandi. o zamanlar tarihin en buyuk milli basarilarindan sayilan 0-0'lik ingiltere macinda da macin oyuncusudur kendisi, sahayi omuzlarda terketmistir. hey gidi.

    ne yazikki hakettigi degeri yasarken yeteri kadar veremedigimizi dusunuyorum. en azindan olumunden sonra bir seyler yapilimali, adi yasatilmalidir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın