• 2375
    tff bu açıklamasıyla mealen şunu söylemiştir: fenerbahçe yöneticilerinin, 14 mart 2021 fenerbahçe-gençlerbirliği maçı sonrasında, ismini açıklamadıkları bir var operatörü hakkında, ofsayt çizgileriyle oynandı şeklindeki açıklamalar tamamen hayal mahsulü ve iftiradan ibarettir. çünkü teknik eleman olan operatörlerin, ofsayt konusunda yaptıkları tek şey var hakemlerinin koyduğu noktaları esas alarak çizgiyi çekmektir. topun son oynandığı ana da oyuncuların hangi uzuvlarına nokta konulacağına da var hakemleri karar vermektedir.

    şimdi buyursunlar iddialarını ispat etsinler. yaptıkları tek şey bilgisayar üzerinde grafik çizmek olan teknik elemenları (operatör) hedef göstererek türk futbolunu kaosa sürüklemenin hesabını versinler. tabi biz biliyoruz ki, bu yöneticilerin yaptıkları yanlarına kar kalacak. ne iftiradan ne de 6222’den yargılanmayacaklar. çünkü bu ülke’de fenerbahçelilerin dokunulmazlığı vardır. ancak bu millet uyanmıştır artık eskisi kadar at oynatamayacaklar.

    peki fenerbahçe neden var hakemi mete kalkavan’ı değil de operatörü hedef aldı? benim kanaatim şu; mete kalkavan beşiktaş’ın kadrolu hakemi olduğundan ve de fbjk kardeşliği hüküm sürdüğünden mete kalkavan’ı hedefe koymak istemediler.

    peki şimdi ne olacak? tff açık ve net bir şekilde diyor ki, operatörlerin en ufak bir yetkisi ve dahli yoktur ofsayt pozisyonlarında. savcılığa miracaat edildiğine göre fenerbahçe yönetimi şimdi, adını açıklamadıkları bu operatörün, ofsayt çizgisine nasıl midahale ettiğini ispat etmek zorunda. bununla ilgili delil sunmak zorunda savcılığa. aksi taktirde iftiracı konumuna düşeceklerdir.

    fenerbahçe yöneticileri operatöre fetöcü dediler açık bir şekilde. peki bu kişinin adli sicil kayıtları kontrol edilmemiş mi işe alınırken? bunu da ilgili firma cevaplıyor ve tüm çalışanları adli sicil kayıtları alınmıştır ve tamamı temizdir diyor.

    üstelik pozisyonun ofsayt olmadığı defalarca kanıtlandı. zaten öyle teknik incelemeler yapmaya, ayılmaya-bayılmaya da gerek yok. çimlerin renk farkına ve topa temas anında oyuncuların konumuna bakılınca bu net olarak anlaşılıyor. %100 haksız oldukları bir konuda bile bir bardak suda fırtına koparıp ayrıcalık talep eden bu yönetim biraz olsun utanır mı bilmem. tabii ki suçlu olan cezasını çekmeli. operatör kasten yanlış yaptıysa veya fetö ile bağlantısı varsa, fetö’den emir alıp bu işleri yapıyorsa cezalandırılmalı bunda hiç şüphe yok. ancak tff bile diyor ki operatörün en ufak bir dahli, en ufak bir müdahalesi yoktur ve olması mümkün değil. o zaman nasıl bir delil sunacaklar ki maçtan sonra bu kadar ağlayıp bağırdılar.

    bu olay avrupa ya da amerika’da olsa, şimdi bu iki yönetici iftiradan ceza evine girer, milyonlarca euro tazminat öderdi. fakat bizim ülkemiz maalesef adaletli bir ülke değil. güçlü olan her türlü iftirayı atmakta, her türlü yalanı söylemekte, her türlü şikeyi yapmakta ve de yanına kar kalmakta. düşünün ibrahim akın’ın erzurumlu hoca’dan aldığı fetvanın, serdar adalı’dan aldığı atın, korcan’ın aldığı minicooper’ın bile üstü örtüldü. hepsi hokus-pokus ile yok edildi.

    benim, fenerbahçe yöneticilerinin bu fırtınayı koparmalarının nedeni konusunda şöyle bir endişem var. belki de, var hakemlerinin fenerbahçe için yapmak istedikleri ya da yapmaya çalıştıkları taraflı uygulamalara karşı çıkmıştır bu operatör. belki de bu operatör yüzünden istedikleri gibi at oynatamıyorlardır ve o nedenle bu adamı hedef almışlardır. tıpkı hande hanımı hedef aldıkları gibi. benimki sadece endişe ama bunlardan her şey beklenir.

    bütün dileğim, birgün ülkeme gerçek adaletin gelmesi ve hiçbir suçun işleyenin yanına kar kalmayacağı bir yargı düzeninin tesis edilmesidir.

    allahım duy sesimizi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın