• 15
    https://twitter.com/.../1370802772799594499

    yukarıdaki görsel, esvaphane adminlerinden victorieux'un edindiği sızıntıları derleyip kendi yorumuyla gerçekleştirdiği bir forma tasarımından ibaret. yoksa gerçek bir forma görseli değil. elbette bu insanlar yeni sezon forma sızıntılarına falan erişebildiği ve bunları kendi çaplarında grafik tasarım programlarıyla görsele dökebildikleri için görselin tutarlılık payı epey yüksek oluyor. ancak hiçbir zaman %100 olduğunu da söyleyemeyiz. bu sızıntılar her zaman %100 olmadığı gibi, formanın genel hatlarıyla neye benzediği konusunda yeterli bilgiye sahip olmayabiliyor.

    benim fikrim de bu, görsel sahibinin elinde yeni sezon formasının ana hatlarıyla alakalı bilgilere sahip olup, elindeki kalıplara bunu yansıtarak tahmin yürütmesi. forma ana tasarım anlamında böyle olur, ancak renk kullanımı, kalıp ve ufak tefek hatlarda detay farklılıkları gibi noktalarda değişiklik gösterebilir.

    tasarıma gelecek olursak, daha önce hem galatasaray'da, hem diğer takımlarda rastladığımız bir tasarıma sahip. 1994-95 sezonunda umbro'nun ürettiği galatasaray formasından ilhamını almış gibi. biraz daha yakın zamana gelecek olursak, 2006-07 sezonu barcelona iç saha formasının yeni kalıplarla uyarlanması gibi de düşünebiliriz. hatta barça formasına kol detaylarıyla bakacak olursak daha fazla uyuyor gibi. bu tasarım 4 parça sarı ve kırmızıdan oluşuyor ve kulüp tarihinde 1995 yılından bu yana emsaline de rastlamadık. göze hitap konusunda beklentileri karşılıyor, özellikle bu tasarımda renk dizilimi ve beyaz detaylar kendini hemen gösteriyor. ancak senelerdir 8 parça metin oktay formasını bekleyen bilinçli galatasaraylılar, bu formanın gerçek galatasaray formasıyla uzaktan yakından alakası olmadığını bilirler. tıpkı 2013-14 sezonundan bu yana çıkan tüm iç saha formaları gibi. bu tarz formalara asla karşı değilim, hatta bence daha sık çıkmalılar, ancak orijinal forma hiç yokmuş gibi davranılırsa bunlar elbette göze batar. yoksa 5 senenin 3'ünde farklı kalıp ve tasarımlarla çıkan tam parçalı formaya, kalan 2 senede bu tarz orijinalinden farklı tasarımlar güzel bir renk katar.

    https://gss.gs/gXa.jpg

    https://gss.gs/pfV.jpg

    formanın tasarımı kadar bir diğer önemli konu da, formanın beyaz şort ve kırmızı konçlarla tanıtılıp, bu şekilde kullanılması. parçalı forma bir bütündür, beyaz şort ve kırmızı konçlar onu tamamlar. parçalı formayı beyaz harici -özellikle kırmızı- bir renkte şortla görmeye dayanamıyorum iç sahada. hadi deplasmanda söz hakkı sende değil, iç saha takımına göre hareket edersin de, kendi sahandayken yapma bunu bırak, rakip düşünsün.

    düzeltme: tweet sahibi fantasy design olduğunu söylemiş. yanlış anons. forma böyle olmayacakmış. zaten prediction veya tahmin gibi önümüzdeki sezon formasına ilişkin bir şey olduğunu da belirtmemiş. sazan gibi atlamışız :(
App Store'dan indirin Google Play'den alın