• 51
    fatih hocanın drogba - burak - sneijder üçlüsünden tam 8 sene sonra falcao - mohamed - akbaba üçlüsü ile yeniden 4-3-1-2 sistemi oynattığı ilk maçtır.

    özellikle kadroyu görünce şaşkınlığımı gizleyemedim. ve çok mutlu oldum. yıllar sonra "fatih hoca şimdi geri döndü" dedim.
    ne olur hocam vazgeçme çift forvetten.

    ilk 60 dakika bu sezon ilk kez farklı bir şey denedi hocamız. geçtiğimiz hafta sonu oynanan 6.03.2021 sivas maçında mohamedin yokluğunda harika bir falcao izlemiştik. sanırım hoca onu ödüllendirmek için ilk 11'de sahaya sürdü. ve aynı falcao bugün yine muhteşem bir gol attı. ikinci golü de neredeyse atıyordu. ve yine harika oynadı.

    mohamed özellike son vuruşlarda biraz tutuk gibi görünse de maç içinde falcao'ya çok iyi alanlar açtı. hoca bu düzende ısrar eder ve mohamed'i falcao'nun 1-2 adım gerisinde drogba'yı konumlandırdığı gibi oynatırsa çok daha fayda sağlayabilir.

    4-3-1-2 sistemi ile oynanacaksa 2 santrforun arkasındaki gerçek 10 numara diye tabir edeceğimiz (hagi'nin sneijder'in pozisyonu) oyunu oynayabilecek en iyi oyuncumuz emre akbaba. onun tercih edilmesi bana göre tamamen doğruydu.
    ama tabi emre akbaba neredeyse 1 aydır maça çıkmıyordu desek yanlış olmaz. ilk maçından eleştirmek doğru olmaz. ama biraz daha hücum yönünde çalışkan olabilirdi. ben mohamed'in boşalttığı alanları değerlendirmesini isterdim.

    ilk 60 dakikada kayseri kalesini ablukaya aldık ama sıkıntılar yaşadık elbette. bu sıkıntıların en büyüğü defansın önündeki üçlünün beki de hayatlarında ilk kez bu bölgede oynamalarının göstergesiydi. erzurumsporda 10 numara oynayan taylan ile sivas'ın kanat forveti emre kılınç'tan (okan - suat - 5 numara) (hamit - melo - selçuk) performansı beklemek de hayal olur.
    bir de buna yine rezil bir oyun oynayan gedson fernandez'i ve luyindama'nın savrukluklarını da ekleyince orta saha sorununun hala sos verdiğinin görebiliriz.

    60. dakikadan sonra yapılan 2 doğru ve isabetli değişiklikle yine 4-1-4-1'e geçtik ve benim aylardır yazdığım üzere henry'i doğru bir şekilde taktik değiştirme silahı olarak kullanarak skoru 3-0'a getirdik.

    bu maçta da falcao ve yedlin'i çok beğendim. marcao'da çok iyi oynadı. rize maçında aynı taktik ile devam etmemizi umuyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın