resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 12232
    gün boyu haber okuyamadım. kulübün instagram'da paylaştığı noterli çeviri metnini gördüm sadece. herhalde bir gazeteci belhanda'nın açıklamarını manipüle etti, o yüzden paylaştılar dedim kendi kendime.

    akşam haberi okuduğumda inanamadım. olayın akla hayale sığacak bir mantığı yok çünkü. galatasaray tarihinde gördüğüm rezil, en utanılacak 3-5 olaydan biri. etkisi bakımından belki de en rezil olay. 3. dünya ülkesi takımı haberi gibi. bir dönem kaddafi'nin, saddam'ın çocukları galibiyet alamayan topçuları dövüyorlardı, o geldi aklıma.

    belhanda fransız kültüründe yetişmiş biri. burada açık eleştiri çok yapılan ve yadırganmayan bir durum. senin kulüp kültürün de bunu benimsemiş. ki kaldı ki belhanda, x, y, z farketmez. yapılan zemin eleştirisi sonuna kadar doğru en başta. üstelik yönetimden bir kişi de çıkıp sorumluluğu üstlenip, bırakın istifayı, özür bile dilemedi. üstelik onyekuru ile marcao'nun takım ve taraftar açısından gurur duyulsa da, yönetim tarafından utanılması gereken hareketiyle övünme, poster yaptırma aymazlığına düştüler.

    yönetim eleştirisi konusunda da çok basit bir temel var. bundan 3-4 ay önce bir yönetici twitter'dan belhanda'ya karşı ırkçı ifadeler kullandı. ne oldu yöneticiye? bir istifa haberi okuduk o kadar. yönetim, ırkçılık yapan bir yöneticisine karşı ne yaptırımda bulundu? kulüp üyeliğinden mi çıkardı? dava mı açtı? burada fenerbahçe'nin yaptığı ırkçılıkları konuşuyoruz. biz bu adamı kulüp üyeliğinden attık mı? belhanda, ben bu adamı kastettim dese ne diyeceğiz?

    hayır azıcık mantığı olan, azıcık galatasaray'ı düşünen insan, bu takımı nasıl etkiler diye düşünür önce. kalitesinden bağımsız, oyuncu takım içinde sorunlu biri değil. üstüne mustafa, feghouli gibi takımın iyi oyuncuları bu adamla aynı kökenden. bu adamların morali bozulmayacak mı şimdi?

    şampiyonluk yarışındayken melo ile riera tekme tokat kavga etti. egolu, kibirli dediğimiz aysal'ın olaya karıştığını duyduk mu? teknik heyetin kararını beklediler. teknik heyete sorarsın, isterlerse kadro dışı bırakırsın, kalsın derlerse de oyuncuya bir özür açıklaması yayınlatırsın, para cezası verirsin, 3 ay sonra da sözleşme yenilemezsin olur biter.

    yönetimdeki kibir, ego dağları aşmış durumda. ama bir yandan da o kadar eziklik var ki, aynı sözleri muslera etse, hiçbir şey yapamayacaklardı bunu herkes biliyor.

    not: haklı fesih yaptığımızı, maaşını ödemeyeceğimizi düşünenler falan var. belhanda'nın kalan parasını seve seve öderiz, üstüne bir dava daha kaybetmiş oluruz. yönetici eleştirdi diye haklı fesih falan olmaz. dursun özbek'in kızdım, olcan'ın sözleşmesini feshettim sözünü her yerde dillendiren mustafa cengiz, belhanda'ya ödeyeceğimiz parayı cebinden verecek mi bakalım?
App Store'dan indirin Google Play'den alın